Glencore gør klar til frasalg i Chile og Australien

Den schweiziske minegigant Glencore, der de seneste uger har været et stort fokuspunkt på de finansielle markeder grundet frygt for konkurs, vil frasælge aktiver i Chile og Australien.

Foto: FABRICE COFFRINI. Den schweiziske minekoncern har de seneste par uger været et stort omdrejningspunkt på aktiemarkederne, efter at finanshuset Investec for to uger siden satte store spørgsmålstegn ved selskabets finansielle situation som følge af de i øjeblikket lave råvarepriser.
Læs mere
Fold sammen

Selskabet har formelt set startet en proces med at sælge dets kobbermine i australske Cobar og en tilsvarende mine i Lomas Bayas i Chile, som der har været "udtrykt interesse for fra flere sider".

Det skriver Glencore i en fondsbørsmeddelelse.

Det er ikke den store overraskelse, da det allerede har været fremme på rygtebasis, at selskabet vil sælge ud i netop disse to lande.

Den schweiziske minekoncern har de seneste par uger været et stort omdrejningspunkt på aktiemarkederne, efter at finanshuset Investec for to uger siden satte store spørgsmålstegn ved selskabets finansielle situation som følge af de i øjeblikket lave råvarepriser.

Det gav et kursfald på knap 30 pct. den pågældende dag, men efterfølgende var selskabet ude at sige, at det ikke er i fare for konkurs, og det har efterfølgende visket kursfaldet ud.