Glem it, olie og medicin: Mode skaber milliardærer

Klæder skaber folk. Også i den grad.

Familien Jorst har tjent 1,5 mia. kr. på urforretningen Skagen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Christian Als

Et nærstudie af listen med de 50 næstrigeste danskere viser således, at modeselskaber er en mere direkte vej til en 10-cifret rigdom end herhjemså mange andre brancher, skriver Finans. Familien Martinsen har eksempelvis tjent 1,6 mia. kr. på sit ejerskab af IC Group, der står bag mærker som Tiger of Sweden, By Malene Birger og Peak Performance.

Det skriver Finans.dk

Familien Jorst har tjent 1,5 mia. kr. på urforretningen Skagen. Familien Lindberg har tjent 1,2 mia. kr. på sine briller af samme navn. Og René Sindlev og Michael Lund Petersen har hver især tjent 1,2 mia. kr. på deres lod i smykkeselskabet Pandora, mens familien Holstein-Holsteinsborg akkurat har rundet milliarden takket være sin aktie i tøjbutikkerne Noa Noa.

Ovenikøbet er modekongerne stort set uden undtagelse blevet rigere i forhold til året før, alt imens storaktionærerne i shippingbranchen og olieindustrien ikke overraskende har oplevet tilbagegang.

»Dygtige forretningsfolk herhjemme har været i stand til at gøre det, vi danskere er allerbedst til: at konceptualisere. De har iscenesat og markedsført tøjet, skoene og smykkerne på forbilledlig vis,« siger Henrik Spandet-Møller, som underviser i entreprenørskab på CBS, til Finans.