Glansen går af bankaktierne efter stresstest

De europæiske bankaktier steg fra åbningen mandag, men er i løbet af formiddagen faldet tilbage i takt med, at investorerne har fået tygget på tallene i Den Europæiske Banktilsynsmyndighed, EBA's, stresstest.

Blandt de banker, der havde den laveste kernekapital efter en periode med et voldsomt tilbageslag i konjunkturerne, er Allied Irish Banks, Bank of Ireland, Unicredit, Raiffeisen, og Banco Popular Espanol. Blandt de største internationale navne er Société Générale, Commerzbank, Deutsche Bank samt også Barclays. Fold sammen
Læs mere
Foto: RALPH ORLOWSKI
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Underindekset for største europæiske banker falder med 1,4 pct., efter at være åbnet i et plus på 1,3 pct.

Italienske Unicredit, der klarede sig næstværst i stresstesten, dropper 6,9 pct., mens den østrigske bank Raiffessen følger lige efter med et fald på 6 pct.

Faldene skal ses i lyset af, at aktiemarkedet ikke kan udelukke, at yderligere kapitalforhøjelser kan blive nødvendige for nogle aktører, også selv om selve stresstestens resultater egentlig er relativt gode, vurderer analytiker i den spanske bank Renta 4 Banco, Nuria Alvarez, over for Bloomberg News.

Banca Monte dei Paschi di Siena, som er værst rustet over for EBA's stressscenarie, stiger med 3,2 pct., men banken annoncerede også en redningsplan og en kapitaltilførsel på 5 mia. euro, få timer inden, at stresstestens resultater blev offentliggjort.

I stresstesten fik Banca Monte dei Paschi di Siena helt udraderet sin kernekapital, der ville være negativ i 2018, efter at EU havde kørt sin stresstest. Yderligere otte bankers kernekapital faldt til 7,5 eller lavere i testen, og de banker kan stå over for yderligere granskninger af kapitalpolstringen fra myndighederne, vurderer analytikere fra den britiske storbank Barclays i et notat ifølge Bloomberg.

Blandt de banker, der havde den laveste kernekapital efter en periode med et voldsomt tilbageslag i konjunkturerne, er Allied Irish Banks, Bank of Ireland, Unicredit, Raiffeisen, og Banco Popular Espanol. Blandt de største internationale navne er Société Générale, Commerzbank, Deutsche Bank samt også Barclays.

Banco Popular Espanol er treer på listen over mandagens største fald blandt de europæiske banker med et minus på 5,7 pct. Fireren på listen er Bank of Ireland, der falder med 4,3 pct., efterfulgt af Sociéte Générale, der ligger 4 pct. nede.

Deutsche Bank taber 1,4 pct., Commerzbank falder 2,8 pct., og Barclays ligger 1,9 pct. lavere.

Herhjemme ligger Danske Bank til en gevinst på 0,2 pct. til 181,20 kr., men efter at være handlet så højt som 185,30 kr., da stemningen om bankerne stadig var god i den tidlige handel mandag.

Jyske Bank falder med 0,4 pct. til 275,60 kr. og Nordea ligger 0,6 pct. lavere i 59,15 kr. Også Jyske Bank og Nordea blandede sig i toppen af C20 Cap fra åbningen.