Gjensidiges overskud ramt af tab på aktier og obligationer

Den norske forsikrings- og bankkoncern Gjensidige havde tilbagegang i indtjeningen i årets tredje kvartal, hvor et tab på investeringer trækker ned.

Det norske selskab fremhæver selv, at de underliggende resultater er stærke inden for forsikring. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det norske selskab hentede et resultat før skat på 952 mio. norske kr. Det var et fald fra 1336,7 mio. norske kr. i samme periode året før, og det var en smule lavere end analytikernes forventninger, som ifølge SME Direkt lød på et plus på 1010 mio. norske kr. I forhold til Bloombergs konsensus var der imidlertid tale om en positiv overraskelse, da analytikerestimatet var 883 mio. norske kr.

Det var et investeringsunderskud på 150 mio. norske kr., som blandt andet skyldtes den markante tilbagegang i resultaterne. I samme periode året før hentede selskabet et overskud på finansmarkederne på 552 mio. norske kr.

Det norske selskab fremhæver selv, at de underliggende resultater er stærke inden for forsikring. Her lød overskuddet på 1091 mio. norske kr. i kvartalet, hvilket var en fremgang på knap 350 mio. norske kr. i forhold til samme periode året før.

Selskabets forsikringsresultat er negativt påvirket af oversvømmelser i Norge i begyndelsen af september, som det også var tilfældet for danske Tryg, der også har forretninger i det norske.

Gjensidige havde store skader for knap 260 mio. norske kr. i kvartalet - omkring 65 mio. norske kr. højere end i samme periode året før.

Det blev dog mere end opvejet af afløbsgevinster på 240 mio. norske kr., hvilket var omkring 133 mio. norske kr. bedre end i tredje kvartal året før.