Gjensidige overraskede med større plus på bundlinjen

Den norske forsikringskoncern Gjensidige kom solidt igennem andet kvartal og formåede at løfte sit overskud i forhold til samme kvartal i 2015. Der var ellers ventet et dyk i profitabiliteten ifølge analytikerne.

Den norske forsikringskoncern Gjensidige kom solidt igennem andet kvarta. Fold sammen
Læs mere
Foto: CATHAL MCNAUGHTON

Gjensidiges forsikringsaktiviteter præsterede stabilt og gav et samlet plus på 1072 mio. norske kr. mod 1070 mio. norske kr. et år forinden. Der var lidt bedre indtjening på privat- og erhvervsforsikring i Norge, mens resultaterne uden for hjemlandet i de nordiske og baltiske lande gik den forkerte vej.

Til gengæld blev bank- og investeringsoverskuddet øget, hvilket bidrog til at øge Gjensidiges samlede overskud før skat til 1709 mio. norske kr. i kvartalet fra 1640 mio. norske kr. i samme kvartal af 2015.

Her var der ellers ventet et dyk til 1567 mio. norske kr. ifølge SME Direkts estimater og 1555 mio. norske kr. ifølge et estimat indsamlet af Bloomberg.

De samlede forsikringspræmier steg knap 7 pct. til 5,54 mia. norske kr. Gjensidiges "combined ratio", et forsikringsnøgletal der sætter erstatninger i forhold til præmieindtægter, hvor et lavere tal betyder større indtjening, steg dog 1,2 pct.point til 80,6 pct.