Gigantoverskud på flade fjernsyn

To af verdens største fladskærmsproducenter noterer sig, at der stadig er fremgang i salget af Lcd-skærme.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En af asiens største producenter af elektronik og fladskærme, Sydkoreanske Samsung, overraskede tirsdag positivt, da det fremlagde tal for årets fjerde kvartal. Det skriver Reuters.

Giganten Samsung måtte dog notere sig en nedgang i overskuddet på syv procent, hvilket var mindre end analytikerne forventede. På den ene side har Samsung lidt under faldende priser på chips, men salget af fladskærms-TV-apparater har til gengæld været så stærkt, at Samsung hentede en del af det tabte hjem igen.

Samsung er verdens største producent af chips til alt lige fra kameraer til computere, og har lidt under de faldende globale priser på chips - en tendens, der dog ventes at vende i 2008.

Samsungs overskud i fjerde kvartal endte på 2,4 millarder dollars - eller godt 12 milliarder kroner. Også Samsungs mobildivision tegnede sig for en markant fremgang på 67 procent i forhold til året før. Samsung overtog sidste år mobilproducenten Motorola.

Kvartalstallene fik Samsungs aktier til at stige svagt i et ellers faldende marked.

Også en anden gigant har fremlagt friske tal fra fjerde kvartal. LG Philips, der er verdens næststørste producent af fladskærms-TV-apparater kunne notere sig en anseelig fremgang, og fremlagde et markant overskud på godt 811,2 millioner dollars - også stimuleret af den øgede efterspørgsel på flade fjernsyn.

LG Philips angav desuden, at de forventer et endnu bedre 2008 - men også, at efterspørgslen på LCD-TV-skærme vil toppe i slutningen af 2008, hvorefter virksomheden frygter, at der vil opstå et overudbud, med faldende priser til følge.