Gigantisk ølfusion får betinget godkendelse i Kina

Fusionen mellem AB Inbev og Sabmiller, verdens to største bryggerier og konkurrenter til Carlsberg, får lov til at gå igennem i Kina. Der er dog betingelser for godkendelse. Det skriver Bloomberg News fredag eftermiddag.

Fusionen mellem AB Inbev og Sabmiller, verdens to største bryggerier og konkurrenter til Carlsberg, får lov til at gå igennem i Kina. Det skriver Bloomberg News. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Handelen med aktien i AB Inbev er efterfølgende blevet indstillet på Euronext-børsen op til offentliggørelsen af en meddelelse.

Ifølge nyhedsbureauet ønsker de kinesiske myndigheder, at Sabmiller sælger sin ejerandel på 49 pct. i joint venturet CR Snow, der sælger Kinas største ølmærke Snow. Dette skete dog allerede tidligere i år, hvor ejerandelen blev solgt til partneren, China Resources Beer, på betingelse af, at fusionen gennemføres.

Meldingen fra de kinesiske myndigheder kommer, efter at de amerikanske konkurrencemyndigheder godkendte ølfusionen i sidste uge, og med de kinesiske myndigheders blå stempel er myndighedsgodkendelserne på plads.

Der er til gengæld opstået kurrer på trådene internt.

Verdens to største bryggerier annoncerede fusionsplanerne i november, men en række utilfredse investorer - såsom Aberdeen Asset Management - har meldt ud, at det reviderede købstilbud prissætter selskabet for lavt og kaldt tilbuddet for uacceptabelt.

AB Inbev forsøgte at gyde olie på vandene tirsdag ved at hæve buddet på Sabmiller til 45 pund per aktie fra tidligere 44 pund per aktie. Dermed blev Sabmiller værdisat til omkring 79 mia. pund - eller 701,85 mia. kr.

Torsdag skrev Bloomberg News, at administrerende direktør for SABMiller, Alan Clark, i et internt memo til koncernens medarbejdere havde skrevet, at de ikke bør have "kontakt med AB Inbev med øjeblikkelig virkning."

Ifølge finansmediet fortsætter rådgivere dog med at arbejde videre på et forbedret bud fra bejleren AB Inbev. Desuden oplyser kilder til Bloomberg, at væsentlige aktionærer har signaleret, at de er tilfredse med det forhøjede købstilbud.