Gigantisk gyldent håndtryk til detroniseret VW-chef

Den skandaleramte topchef for VW, Martin Winterkorn, forlader posten med en gigantisk pension og muligvis endnu flere penge i fratrædelsesgodtgørelse.

Nu forhenværende VW-topchef, Martin Winterkorn, modtager en pension på 32 mio. euro, hvilket svarer til 213,4 mio. kroner. Intet i årsrapporten tyder på, at den kan berøres til trods for den skandaleramte exit. Fold sammen
Læs mere
Foto: JOHANNES EISELE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Vil den nu forhenværende topchef i Volkswagen, 68-årige Martin Winterkorn, fortsætte med at køre i Volkswagen? I hvert fald tyder meget på, at han i sit kommende otium vil få råd til en meget mere fashionabel bilpark, hvis han har lyst.

I går eftermiddags oplyste Winterkorn, at han efter skandalen om udstødningsgasser trækker sig fra topchef-posten, men han kommer ikke til at leve i økonomisk armod. Med sig vil han få en pension, der svarer til 213,4 mio. kroner. Dertil kommer, at han kan høste endnu et millionbeløb i fratrædelsesgodtgørelse, alt afhængigt af hvordan bestyrelsens klassificerer hans exit.

Det skriver Bloomberg.

Selskabets talsmand Claus-Peter Tiemann afviste efter Winterkorns exit at kommentere, hvilken økonomisk kompensation, Winterkorn får med sig efter sin exit. Men den seneste årsrapport fra selskabet viser, at Winterkorn, der har stået i spidsen siden 2007, teoretisk set kan få to store kompensationer.

Ifølge årsrapporten har Winterkorn gjort sig fortjent til en pension på 32 mio. euro, hvilket svarer til 213,4 mio. kroner. Intet i rapporten tyder på, at den del kan berøres til trods for den skandaleramte exit.

Udover pensionen vil Winterkorn under visse omstændigheder også kunne indkasserer, hvad der svarer til to års løn. Winterkorn var tysklands andenhøjest betalte CEO i fjor med en årsløn på samlet set 16,6 mio. euro.

I sidste ende afhænger størrelsen af det endelige gyldne håndtryk af, om Winterkorn i et eller andet omfang kan gøres ansvarlig for skandalen. Indtil videre har bestyrelsen slået fast, at Winterkorn ikke havde haft kendskab til manipulationen af udstødningsgasserne.

Om Winterkorn alligevel ender med at køre VW i sin pensionst-tilværelse, kan endnu et punkt i årsrapporten måske sende et lille signal om. Ifølge den kan han i hvert fald fortsætte med at benytte sin firmabil i de år, han modtager fratrædeselsgodtgørelsen.