Gigantisk ferieby smides på porten

Den store feriecenter-satsning i Egedal kommune er aflyst. Feriecenterkoncernen Dayz Resorts tror ikke på, at projektet længere er realistisk.

Projektet om et nyt feriecenter i Egedal kommune er faldet til jorden. Det skulle ellers have været den helt store gevinst for kommunen. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skulle have været Nordeuropas største feriecenter med 1.600 ferieboliger og plads til 10.000 gæster fordelt på 35.000 kvadratmeter. Der var lagt fire milliarder til side og afsat plads til swimmingpool, tennisbaner og wellness. Og så var der udsigt til en lang række nye arbejdspladser.

Men feriecenterkoncernen Dayz Resorts, der skulle opføre feriecentret, har nu droppet det hele.

Det var Egedal kommune i Nordsjælland, der skulle have lagt jord til milliardbyggeriet. Men Days Resorts har meddelt, at de ikke længere kan se feriecentret blive realiseret blandt andet på grund af økonomien.

Borgmester i kommunen Willy Eliasen er ærgerlig over situationen.

»Vi har hele tiden troet på projektet, som kunne have haft stor turismemæssig betydning for hele hovedstadsregionen. Det har imidlertid aldrig været en del af kontraktgrundlaget, at Dayz-koncernen kunne udvide projektet ved at erhverve private matrikler gennem ekspropriationer. Dayz kunne i stedet have forhandlet sig til mere jord end den Egedal Kommune ejer,« siger han til Lokalavisen - Egedal.

Nu er der opstået økonomiske stridigheder mellem Days og Egedal kommune. I sin tid da kontrakten til projektet kom på plads betalte Days 10 mio. kr. til kommunen. Dem kræver de nu tilbage. Men Egedal kommune har ikke intentioner om at betale pengene tilbage, skriver den på sin hjemmeside.