Giganter går sammen om skærme

Sony, Toshiba og Hitachi lægger deres skærmproduktion sammen med statsstøtte.

Sony, Toshiba og Hitachi samler deres produktion af mindre LCD-skærme og bliver dermed verdens største. Foto: Issei Kato, Reuters/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Tre af Japans største teknologivirksomheder - Sony, Toshiba og Hitachi - slår sig nu sammen om at producere skærme til mobiltelefoner og tavlecomputere.

Med støtte fra den japanske regering samles produktionen i løbet af foråret 2012 i det, der bliver verdens største fabrikation af mindre skærme. Her har Sharp og Samsung hidtil domineret.

Den japanske stat skyder gennem et investeringsselskab 200 milliarder yen i det nye produktionsselskab og vil da eje 70 procent af det. Sony, Toshiba og Hitachi vil få hver 10 procent af aktierne.

Faldende priser

Priserne på skærme er faldet stort. Sammen med et meget svingende marked for teknologi har det fået giganterne til at tøve med nye investeringer, samtidig med at Sharp ventes at få en indsprøjtning på en milliard dollars fra Apple.

Der er derfor ikke udsigt til større fortjeneste på skærme. Derfor er slagplanen at gå sammen for at stå stærkere i kampen mod især konkurrenterne fra Sydkorea, Taiwan og Kina.