Giga-manden fik ny chance efter konkurs

Finn Helmer har mistet sine Giga-millioner, men nu er han direktør for Aldo Petersens børsbaby Liqtech, som i morgen tirsdag handles på New York-Børsen for første gang

Foto: Jonas Vandall Ørtvig. Finn Helmer, tidligere milliardær på Giga, i retten, hvor han skal betale lån tilbage til en anden erhvervsmand.
Læs mere
Fold sammen

En række kendte ansigter har været forbi Aldo Petersens børsbaby, Liqtech. En af dem er Finn Helmer, kaldet Giga-manden, opkaldt efter tech-firmaet Giga, som 2000 blev solgt til den amerikanske chipproducent Intel for ti milliarder og grundlagde Finn Helmers formue på flere hundrede millioner kr.

Finn Helmer satte pengene i en række projekter, herunder Greentech, Eurotrust og Deadline Games, hvor også flere af Milliardærklubbens medlemmer som Peter Forchhammer og den krakkede it-milliardær Erik Damgaard, var aktionærer. Men heldet var ikke med Finn Helmer, og Berlingske Business kunne i slutningen af februar berette, at Finn Helmer var taget under konkursbehandling af retten i Helsingør.

På daværende tidspunkt var bilen blevet taget fra ham, opsparingen til pensionen var væk, og han kunne ikke engang købe en pakke rugbrød i supermarkedet.

»Jeg er færdig. Jeg har ikke en krone tilbage. Alt er forsvundet gennem årene. Jeg skal starte forfra nu. De har taget min bil, og jeg har ikke engang en pension. Men jeg er ikke typen, der ruller om på ryggen. Jeg skal nok vise dem, at jeg kan komme tilbage,« sagde Finn Helmer til Business.dk i februar.

Og som sagt, så gjort. I oktober tiltrådte han som adm. direktør for Liqtech og erstattede selskabets stifter Lasse Andreassen, som fremover tager sig af produktionen.

Tidligere miljøminister Jens Kampmann havde en kortvarig optræden i bestyrelsen i Liqtech, som han forlod efter få måneder.