Giftigt legetøj sat på udsalg

En stor del af det legetøj, der i øjeblikket tilbydes på udsalg, indeholder giftige stoffer.

Af sundhedsmæssige årsager bliver det snart forbudt at sælge legetøjet, og butikkerne har derfor travlt med at komme af med plasticprodukter, der indeholder indeholder de såkaldte ftalater.

Morgenavisen 24timer har besøgt flere legetøjsbutikker, der ikke lægger skjul på, at de har sat priserne ned på deres ftalat-varer for at få dem ud af butikkerne - og ud til børnefamilierne.

»Hvis der var en reel sundhedsrisiko, ville vi aldrig have haft dem på hylden. Det er der ikke. Derfor ser vi intet problem i at sætte dem på udsalg,« siger Jon Vastrup, produktsikkerhedschef i Top-Toy, der står bag BR og Toys'R'Us.

Et forbud mod en række ftalater træder i kraft til april, fordi eksperter er uenige i, at ftalat-legetøjet er uproblematisk.

Suzanne Aaholm, formand for Miljø og Sundhed, mener, at legetøjsprodukterne allerede nu burde trækkes tilbage fra butikkerne.

»Det er bemærkelsesværdigt, at legetøj, der måske indeholder kræftfremkaldende stoffer, nu bliver solgt på udsalg et par måneder før, at legetøjet forbydes i hele EU,« siger hun.

Kilde: 24Timer