Gereentechs Monte Grigne-projekt forsinket

Anden og sidste fase af tilkoblingen af vindmøller i Monte Grigne-projektet til nettet er blevet udskudt til september, men det får ikke resultatmæssig effekt. Det meddeler Greentech Energy Systems.

Foto: Henning Bagger
Første fase af nettilslutning er færdiggjort, men derudover havde det lokale italienske elektricitets- og distributionsselskab, Terna, tildelt Greentech Monte Grighine Srl et "vindue" ultimo juni/primo juli til at foretage den anden og sidste fase af tilslutningen.

- Efter længere tids drøftelser med Terna må det imidlertid nu konstateres, at Greentech Monte Grighine Srl ikke får mulighed for at tilkoble de 18 færdigmonterede møller i dette "vindue", idet Terna har påpeget et toleranceproblem i en af de elektromekaniske leverancer i transformerstationen. Af sikkerhedsmæssige årsager, primært brandfare i byggeområdet, er Terna ikke i stand til at give et nyt vindue til denne operation før til september, meddeler Greentech.

Greentech understreger, at forsinkelsen af nettilslutningen ikke har indflydelse på den overordnede tidsplan.

- Greentech venter derfor stadig, at dette projekt kan færdiggøres i fjerde kvartal 2009, fremhæves det.

Derfor får forskydningen ingen resultatpåvirkning for indeværende år, da der i selskabets forventninger først regnes med indtægter fra projektet fra oktober i år.

RB-Børsen