Geranium bliver Danmarks første med tre Michelin-stjerner

Før første gang nogensinde har en dansk restaurant fået de maksimale tre Michelin-stjerner.

I dag har Michelin præsenteret årets nye stjernerestauranter i Danmark og resten af Norden. Guiden hedder i år Michelin Nordic Guide 2016. På billedet ses Rasmus Kofoed (im) og Rasmus Ledet (th) - begge er fra Geranium. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nikolai Linares
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er en historisk dag for dansk gastronomi.

For første gang nogensinde er en dansk restaurant blevet belønnet med hele tre prestigefyldte Michelin-stjerner.

Den københavnske restaurant Geranium har fået den tredje stjerne ved uddelingen af Michelin-stjerner på et pressemøde på Hotel D'Angleterre, hvor den nordiske Michelin-guide, Michelin Nordic Guide 2016, blev offentliggjort.

Det er den danske kok Rasmus Kofoed, som står bag restauranten. Han vandt i 2011 guld ved de uofficielle verdensmesterskaber i kokkekunst ved Bocuse dOr i Lyon.

Geranium fik sin anden stjerne sidste år.

Også en anden dansk kok kan efter offentliggørelsen af nordiske Michelin-stjerner bryste sig af at have fået tre stjerner.

Den norske restaurant Maaemo, som den danske kok Esben Holmboe Bang står bag, får også en tredje stjerne i den nye guide.

»Årets nordiske guide er ekstra spændende«, siger Rebecca Burr, som er chefredaktør på Michelin Nordic Guide i en skriftelig kommentar.

»Vi kan både præsentere to nye trestjernede restauranter, og så udvider vi for første gang guidens rækkevidde og går uden for de større byer og ud i landet.«

I den nye nordiske guide kan fire danske restauranter glæde sig over at have fået sin første stjerne. Stjernerne viser, at Michelin for alvor har fået øje på provinsen.

De nye etstjernede restauranter er Kadeau på Bornholm, Frederiksminde på Præstø og Henne Kirkeby Kro i Vestjylland og Kong Hans Kælder i København.

266 restauranter i Danmark, Norge, Sverige og Finland bliver vurderet i 2016-guiden.