Georg Jensen-efterkommer begræder krise i designklenodie

Krisen kradser i Georg Jensen, der for nylig fyrede direktøren og har røde tal på bundlinjen. Ib Georg Jensen, yngstesøn til Georg Jensen, begræder udviklingen og frygter et salg af sin fars designklenodie.

Ib George Jensen tv., yngstesøn til Georg Jensen, og sidste direkte efterkommer af den hædrede sølvsmed. Fold sammen
Læs mere
Foto: MOGENS LADEGAARD
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er hårde tider for det danske designklenodie Georg Jensen, der de senere år har haft vanskeligt ved at tjene penge. For nylig resulterede det i en fyreseddel til den hidtidige direktør, Eva-Lotta Sjöstedt, der blot nåede knap to år i stolen.

Hun er blevet erstattet af Francesco Pesci, der hidtil havde fungeret som bestyrelsesformand i selskabet.

Det er særlig afskrivningen af en række store lagerbeholdningen, der har tynget regnskabet, der i 2016 endte med et underskud på 107 millioner, og torsdag kan Børsen fortælle, at det står endnu værre til i holdingselskabet, Georg Jensen Investment, der de seneste fem år har tabt lidt mere end kvart milliard, 258 mio. kroner.

Og den udvikling bekymrer Ib Georg Jensen, der er den sidste direkte efterkommer af Georg Jensen.

»Den nuværende ledelse troede, at de kunne lave et internationalt brand, hvor de kunne køre Georg Jensen sølv, som var det Nike-sko, det drejede sig om,« siger han til Børsen.

Ib Georg Jensen, der er i dag er 90 år, har tidligere skrevet en bog om sin fars smykkevirksomhed.

I 2013 blev Georg Jensen købt af den Bahrain-baserede kapitalfond, Investcorp, der havde ambitioner om at fordoble omsætningen og ekspandere på nye markeder. Den mission har dog vist sig at være noget nær utopisk, og nu frygter Ib Georg Jensen, at hans fars virksomhed atter skal handles.

»Det er sørgeligt. Det er simpelthen ikke lykkedes for dem, og derfor er jeg bange for, at de står over for at sælge Georg Jensen videre,« siger han til Børsen.

I en mail til mediet understreger den nye direktør Franceso Pesci, at man er kommet langt med en omstillingsplan, og at julehandlen vil afgøre det endelige resultat for 2017.