Genopstandne Sjælsø skal bygge ungdomshybler til pensionskasse

Sundhedspensionskassen PKA skyder 77 millioner i studieboliger på Holmen i samarbejde med Sjælsø Management.

Foto: Jonas Skovbjerg Fogh
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Pensionskassen PKA med sygeplejersker og andre sundhedsansatte i folden investerer 77 millioner kroner i 86 nye studieboliger Margretheholm på det gamle flådeområde Holmen.

PKA indgik i 2012 en aftale med det daværende Sjælsø Gruppen om samlet boligbyggeri for en milliard i området, og nu banes vej for ungdomshybler i kraft af en aftale mellem PKA og Sjælsø Management, som er opstået af asken fra Sjælsø-konkursen sidste år.

De nye boliger indrettes i en tidligere konstabelskole, og de fleste får to eller tre værelser og ventes at være klar om et års tid.

Investeringen har baggrund i, at København frem til 2025 vil have bygget 10.000 nye studieboliger, heraf en god del almene boliger.

"Men vi har også brug for at private byggerier af studieboliger som PKA’s, hvis vi skal sikre alle unge tag over hovedet,” udtaler teknik- og miljøborgmester Morten Kabell (EL).

PKA har godt og vel en kvart millioner medlemmer og en pengetank på 200 milliarder kroner, hvoraf et dusin milliarder er investeret i danske mursten.