Gennembrud for IT-studier blandt unge

Den danske IT-branche jubler over at se, hvor mange unge der har søgt ind på en IT-uddannelse efter sommerferien.

IT-Universitetet på Amager er blandt de uddannelsesinstitutioner, som oplever rekordtilstrømning af unge. Foto: Torben Christensen, Scanpix
Læs mere
Fold sammen
Den samlede, danske IT-branche er ved at få åndenød og kan næsten ikke få armene ned, efter at det står klart, at de kommende studerende nu endelig har forstået branchens budskab og vælger uddannelser med fremtid i.

»Vi kan slet ikke få armene ned. Gennem de seneste år har vi meget målrettet arbejdet med at forbedre branchens image og klæde de unge på med viden om IT-uddannelser og -jobs. Nu ser det ud til at bære frugt,« siger konstitueret, administrerende direktør Jane Eis Larsen fra brancheforeningen IT-Branchen, hvis medlemmer blandt danske IT-virksomheder står for 90 procent - eller 20 milliarder kroner - af den årlige IT-omsætning i Danmark.

Rekordmange ansøgninger

Antallet af ansøgere til IT-studierne ved Århus Ingeniørhøjskole er fordoblet, rekordmange har søgt IT-Universitetets kandidat- og masteruddannelser, og Danmarks Tekniske Universitet (DTU) har oplevet rekordansøgning.

IT-virksomhederne har kæmpet for at få budskabet ud og har holdt åbent hus-arrangementer, har været på turné til landets gymnasier og har holdt praktikuge for folkeskoleelever.

»2009 tegner til at blive året, hvor vi får et gennembrud,« konstaterer Jane Eis Larsen.