Genmabs store kræfthåb løfter salget med 8,5 pct. i maj

Oven på et lidt svagt salg i april kan biotekselskabet Genmab nu atter glæde sig over, at kræftmidlet Darzalex, der er den helt store satsning, viser fremgang.

Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: NF

Darzalex solgte således for 35,69 mio. dollar i sidste måned, hvilket er en fremgang på 8,5 pct. i forhold til måneden før.

Det viser data fra det amerikanske analysehus Symphony Health, som dækker over salget via institutionelle salgskanaler til blandt andet hospitaler og lægeklinikker, der er offentliggjort hos Bloomberg.

Hos Sydbank er salgstallene for maj fuldstændig på linje med det ventede.

»Salget ligger tæt på mine forventninger. Jeg noterer mig, at Darzalex igen viser en opadgående tendens, efter at vi så lidt svage salgstal i april, hvor der var et fald på 9 pct.,« siger aktieanalytiker Søren Løntoft Hansen til Ritzau Finans.

Salget i maj er dog lavere end i marts, som fortsat er den måned med det højeste salg siden lanceringen sidste år.

Her lød salget på 36,1 mio. dollar, og for hele året til og med maj lyder salget på 164 mio. dollar. Genmabs egne forventninger til salget for hele året er på 400-450 mio. dollar.

Søren Løntoft Hansen regner selv med et salg på 550 mio. dollar for 2016, hvilket blandt andet skal hjælpes af en lancering på det europæiske marked, hvor midlet for nylig er blevet godkendt.

»Jeg forventer en opjustering senere i år. Langt størstedelen af salget vil komme fra det amerikanske marked, men jeg noterer mig også en hurtig lancering på det tyske marked, hvor man hurtigt behandlede den første patient efter godkendelsen i Europa i maj,« siger Søren Løntoft Hansen.

Genmab har i maj og juni kunne fremvise stærke studieresultater med netop Darzalex, som bliver benyttet til behandling af patienter med knoglemarvskræft.

I øjeblikket er Darzalex godkendt til behandling hos patienter, der har været igennem mindst tre behandlingsforløb, men biotekselskabet håber at kunne komme længere frem i køen.

Det skal dog godkendes af de relevante sundhedsmyndigheder, hvor de amerikanske er den vigtigste, og først derefter vil det slå igennem i salget, lyder vurderingen fra Sydbank.

»Vi vil formentlig først se de positive data i salget, når Darzalex rykker frem i behandlingen, og det vil først være i starten af 2017, når Darzalex formentlig er blevet godkendt til at blive brugt tidligere i behandlingen«, siger Søren Løntoft Hansen.

»Men man selvfølgelig ikke udelukke, at der er læger, som vælger at bruge midlet tidligere i behandlingen allerede nu, selv om det endnu ikke er godkendt til det,« siger han.

Genmab samarbejder med amerikanske Johnson & Johnson om salget af Darzalex.

/ritzau/FINANS