Genmabs kræftmiddel ventes at runde milliardsalg i 2017

Genmab venter i 2017 en omsætning i intervallet 1.950-2.150 millioner kroner og et driftsoverskud på 900-1.100 millioner kroner.

Foto: Erik Refner. -Arkiv- Over de seneste fem år er der ingen aktier i verden, der har klaret sig bedre end Genmab. Det skriver det anerkendte globale investormedie Marketwatch - - - Genmabs topchef Jan van de Winkel om, hvad der er sket i selskabet efter den tidligere topchef, Lisa Drakemans, dramatiske exit for et par år siden. Hvor står selskabet i dag? Hvilken rolle spiller biotekselskaber af Genmabs type i biotekfødekæden.. (Foto: Erik Refner/Scanpix 2017)
Læs mere
Fold sammen

Genmabs medicin mod knoglekræft, Darzalex, forventes i 2017 at runde en milepæl på et salg i omegnen af en milliard dollar. Sidste år solgte Darzalex for 572 millioner dollar. Netop kræftmidlet er Genmabs spydspids, og forventningerne til salget er flere gange i løbet af 2016 blevet opjusteret.

Det betyder også, at forventningerne til 2017 vurderes at være til den forsigtige side, og de ligger da også ifølge Ritzau Finans lidt under analytikernes estimater.

Men det tegner lyst for salget af midlet, efter de amerikanske sundhedsmyndigheder har udvidet anvendelsen af Darzalex. Oprindeligt blev midlet godkendt til patienter med knoglemarvskræft, som allerede havde været gennem tre behandlingsforløb. Men i slutningen af 2016 blev Darzalex yderligere godkendt til patienter efter deres første behandlingsforløb, så langt flere patienter bliver potentielle brugere af midlet.

Desuden er Darzalex blevet godkendt på en række europæiske markeder.

Salget foregår gennem Genmabs amerikanske partner Janssen, og ud af salget for op til 1.300 millioner dollar får Genmab en procentdel som såkaldt royalties på op til 1.100 millioner kroner i 2017 fra Darzalex-salget. Analytikerne havde ifølge Bloomberg News forventet 1.168 millioner kroner.

Det fremgår af koncernens regnskab for 2016, at omsætningen landede på 1.816 millioner kroner, mens overskuddet endte på 1.187 millioner kroner mod 764 millioner kroner året før.

Genmab forudser, at driftsomkostningerne stiger til mellem 1.000 og 1.100 millioner kroner fra 763 millioner kroner i fjor, og årsagen angives til at være investering i udvikling af lægemidlerne.

Selskabets årsregnskab for 2016 er netop offentliggjort onsdag efter børsens lukketid.