Genmabs CEO: Vigtig afgørelse nærmer sig for Darzalex i juni

Genmabs aktionærer kan se frem til flere vigtige begivenheder i de kommende måneder med potentiale til at skubbe yderligere til salget af selskabets kræftmiddel Darzalex.

Genmab Chief Executive Jan van de Winkel udtaler: »den 17. juni bliver en skæbnedag«. Genmab venter svar på, om deres kræftmiddel Darzalex må benyttes som middel mod knoglemarvskræft.. Fold sammen
Læs mere
Foto: STAFF

Det siger Genmabs topchef Jan van de Winkel til Ritzau Finans.

Blandt andet har den amerikanske lægemiddelstyrelse senest den 17. juni lovet en tilbagemelding vedrørende en godkendelse af Darzalex som tredjebehandling af knoglemarvskræft i kombination med kræftmidlet Pomalyst og hormonpræparatet Dexamethason.

Desuden er der data på vej fra fase 3-studiet Alcyone, der måler effekten af Darzalex som førstebehandling af knoglemarvskræft i kombination med kræftmidlet Velcade, kemoterapiformen Melphalan og binyrebarkhormonet Prednisolon.

STOR MILEPÆL

- Jeg vil mene, at den 17. juni er en virkelig stor milepæl. I andet halvår kommer der desuden data fra Alcyone med Daratumab i kombination med VMP, som er en meget populær behandling i Europa, siger Jan van de Winkel.

I forvejen er forventningerne til Darzalex skyhøje. Genmab regner med, at partneren Janssen vil sælge Darzalex for 1,1-1,3 mia. dollar i 2017, og analytikere spår, at salget vil stige støt i de kommende år og på sigt har potentiale til at nå op mod 8 mia. dollar på årsbasis.

For at det skal lykkes, er det dog nødvendigt, at Darzalex godkendes i stadigt flere kombinationer og til stadigt flere patienter.

Oprindeligt blev midlet i slutningen af 2015 godkendt som fjerdebehandling til knoglemarvskræft, men et par positive fase 3-studier fik i november de amerikanske myndighederne til at udvide godkendelse, så Darzalex også kan benyttes som andenbehandling i kombination med enten kræftmidlet Revlimid eller Velcade og hormonpræparatet Dexamethason.

- Anden og tredjebehandling udgør samlet omkring 44.000 nye patienter i USA og de fem største europæiske lande årligt, mens fjerdebehandlingen omfatter omkring 20.000 patienter. Tredjebehandlingen i sig selv er nok over 20.000 patienter, og Pomalyst er meget potent, ligesom vi ser ser meget stærke data, når det kombineres med Darzalex. Så det vil være en meget vigtig godkendelse, hvis vi får den i juni, siger Jan van de Winkel.

KRÆFTKONFERENCE OGSÅ NØGLEBEGIVENHED

Blandt nøglebegivenhederne i 2017 regner han desuden et par indslag på kræftkonferencen ASCO i Chicago den 2.-6. juni 2017.

Dels præsenteres opfølgningsdata fra patienter, der indgik i de to studier - Pollux og Castor - der førte til, at Darzalex blev godkendt som andenbehandling i kombination med enten kræftmidlet Revlimid eller Velcade og hormonpræparatet Dexamethason.

Men der er også god grund til at holde øje med resultaterne i et fase 1-studie, hvor Darzalex prøves som førstebehandling i kombination med kræftmidlerne Revlimid og Kyprolis samt Dexamethason.

- Det vil jeg mene, bliver de vigtigste data. Datasættet er allerede udvalgt til en af de væsentligste præsentationer på ASCO, og det viser, at der er tale om meget spændende data, siger Jan van de Winkel.

/ritzau/FINANS