Genmabs amerikanske partner leverer stærkt salg af Darzalex

Genmabs amerikanske partner Johnson & Johnson solgte mere af kræftmidlet Darzalex i fjerde kvartal, end Genmab stillede sine aktionærer i udsigt ved offentliggørelsen af sit seneste regnskab i november.

Photo: Lars Moeller Fold sammen
Læs mere
Foto: Genmab-PR Lars Møller

Årsregnskabet fra Johnson &; Johnson viser, at Darzalex solgte for 200 mio. dollar i fjerde kvartal og dermed nåede en samlet årsomsætning på 572 mio. dollar sidste år.

Det er 22 mio. dollar mere end toppen af Genmabs salgsestimat på 500-550 mio. dollar fra november.

Darzalex er opfundet af Genmab, men sælges og udvikles af Johnson &Johnson, der så afleverer en bid af kagen til Genmab.

I årets første ni måneder solgte Johnson & Johnson Darzalex for 372 mio. dollar, hvilket gav Genmab royaltyindtægter på 45 mio. dollar, eller 298 mio. kr.

Johnson & Johnsons regnskab overrasker også positivt på de overordnede linjer. Det justerede resultatet per aktie for konglomeratet, der også sælger babyolie og bleer, blev 1,58 dollar mod analytikerforventninger om et resultat på 1,56 dollar ifølge Bloomberg News.

Johnson & Johnsons salg af Darzalex var i fjerde kvartal fordelt med 151 mio. dollar i USA, mens de resterende 49 mio. dollar blev hentet på de internationale markeder, herunder i Europa.

- Selvom størstedelen af salget kommer fra USA, hæfter vi os ved udviklingen i Europa, hvor markedspenetreringen er mere tempofyldt, end vi på forhånd havde ventet. Vi estimerer et markedssalg for Darzalex i 2017 på 1230 mio. dollar, skriver analytiker i Sydbank Søren Løntoft Hansen i en kommentar

På aktiemarkedet steg Genmab-aktien allerede op til regnskabet og ligger efter regnskabet stort set uændret til en gevinst på lige under 2 pct. til 1297 kr.

Johnson & Johnson holder telekonference kl. 14.30, hvor Genmab-analytikere vil lytte efter nyt om det amerikanske selskabs udviklingsplaner for Darzalex. Analytikere spår ifølge Genmab allerede et årligt salg på 8-10 mia. dollar til behandling af knoglemarvskræft.

Men midlet vil også blive forsøgt udviklet til behandling af andre kræftformer. Senest er det kommet frem, at Genmabs partner og det amerikanske medicinalselskab Bristol-Myers Squibb har indledt fase Ib/II-studier af Darzalex i kombination med kræftmidlet Nivolumab til behandling af flere typer solide tumorer samt til behandling blodkræft.