Genmab vil påbegynde udvikling af nyt kræftmiddel

HuMax-cMet er navnet på et nyt antistofprogram, som Genmab vil igangsætte prækliniske test af. Håbet er, at Humax-cMet kan blive til nyt kræftlægemiddel til behandling af f.eks. bryst- og lungekræft.

Lisa Drakeman dir. Genmab Fold sammen
Læs mere
Foto: Jan j¿rgensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

"Vi mener, at HuMax-cMet har et stort potentiale til at behandle cancer,"  siger adm. dir. Lisa N. Drakeman, Genmab.

HuMax-cMet kan ifølge Genmab have potentiale til at behandle en række solide cancerformer - herunder f.eks. bryst-, lunge-, nyre- og prostatacancer. Antistofprogrammet har vist stor anticancereffekt i eksperimentelle laboratorie- og dyrecancermodeller, og Genmab er derfor i gang med at forberede en ansøgning om at påbegynde kliniske studier.

Nyheden præsenteres senere i dag på Genmabs generalforsamling, hvor også en helt ny næste-generations bispecifik antistofteknologi vil blive præsenteret.

"Vi mener, at denne nye antistofteknologi ydermere vil fremskynde udviklingen inden for nye terapeutiske antistoffer til behandling af cancer og andre invaliderende sygdomme," siger Lisa N. Drakeman, der i øvrigt ikke fysisk kan være til stede ved dagens generalforsamling, da hun som mange andre er tvunget til at blive i USA pga. af den islandske askesky. I stedet deltager hun pr. videolink.