Genmab starter kombinationsstudier med Darzalex

Genmab begynder fase Ib/II-studier af Darzalex (Daratumumab) i kombination med Nivolumab til behandling af flere typer solide tumorer samt til behandling af myelomatose (blodkræft). Det oplyser selskabet.

Genmab logo PR-foto DK caption: Danmark, København, 20130624: Genmab A/S, Bredgade, Danmark Foto: Lars Møller UK caption: Denmark, Copenhagen, 20130624: Genmab A/S, Bredgade, Denmark Photo: Lars Moeller Fold sammen
Læs mere
Foto: Genmab-PR Lars Møller

Studierne vil blive gennemført i henhold til en aftale om kliniske studier mellem Genmabs licenspartner for Daratumumab, Janssen Biotech og Bristol-Myers Squibb (BMS).

- Udviklingsprogrammet for Daratumumab udvides fortsat hurtigt, og vi ser frem til at igangsætte disse nye studier i kombination med Nivolumab og især til at se, hvilken effekt kombinationen af disse to immunmodulerende antistoffer har i behandlingen af myelomatose og forskellige solide tumorer, udtaler Genmab-chef Jan van de Winkel i meddelelsen.
I studierne af solide kræfttumorer vil man evaluere sikkerheden, tolerabiliteten og den kliniske effekt af Daratumumab i kombination med Nivolumab. Der er tale om flere forskellige kræftformer blandt andet ikke-småcellet lungekræft, hoved-halskræft, bugspytkirtelkræft, tarmkræft og triplenegativ brystkræft.I myelomatose-studiet vil man evaluere sikkerheden og tolerabiliteten af Daratumumab i kombination med Nivolumab med eller uden Pomalidomid og Dexamethason til behandling af recidiverende-refraktær myelomatose.

Myelomatose er en uhelbredelig blodkræftform, som starter i knoglemarven og er karakteriseret ved progressiv vækst af plasmacellerne. Myelomatose er den tredjehyppigste form for blodkræft i USA efter leukæmi og lymfomer.