Genmab sender dansk biotek mod nye højder

De danske biotekselskaber er i klar fremgang, og det skyldes ikke mindst fyrtårnet Genmab, der de seneste år har været på ét stort succestogt.

De danske biotekselskaber er i klar fremgang, og det skyldes ikke mindst fyrtårnet Genmab, der de seneste år har været på ét stort succestogt.  Fold sammen
Læs mere
Foto: Genmab-PR Lars Møller
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den danske biotekbranche er i bedre gænge end længe set, skriver Finans, og det skyldes ikke mindst, at Genmabs enorme succes løfter resten af branchen.

Det viser en analyse, som erhvervsdatabasen Biq har foretaget for Finans.

»Der er kommet et fyrtårn i form af Genmab, som ikke bare er et dansk, men et europæisk fyrtårn,« siger Martin Bonde, formand for brancheforeningen Dansk Biotek, til Finans.

Omsætningen i de danske biotekselskaber voksede i det forgangne år med mere end 30 pct., hvilket i vid udstrækning er et resultat af Genmabs succes. Med topchef Jan van de Winkel i spidsen er det lykkedes at løfte omsætningen med knap 700 mio. kr. til mere end 1,8 mia. kr.

Den kraftige stigning skyldes ikke mindst succes med lægemidlet Darzalex til behandling af knoglemarvskræft, som lynhurtigt har vundet indpas hos lægerne rundt om i verden.

»Dansk biotek har rykket sig meget de seneste fem år. I dag er vi tæt på den europæiske liga, men for at fortsætte denne udvikling er vi nødt til at forbedre rammebetingelserne for branchen og for den kapital, som branchen er så afhængig af,« siger Sten Verland, partner i venturefonden Sunstone Capital, til Finans.