Genmab-rygter forgylder aktionærerne

Genmabs aktiekurs er steget med mere end 22 procent alene i år takket være opkøbsrygter, og de senere år har samme rygter gang på gang sendt biotekselskabs aktiekurs på himmelfart.

Foto: Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Både giganter som GlaxoSmithKline (GSK) og danske Novo Nordisk har tidligere været nævnt som købere af det fremadstormende danske biotekselskab, Genmab, der er landets største.

Og generelt har de mange rygter om et forestående opkøb af været ren epo for aktien Genmab-aktien, der gang på gang er stormet til vejrs på grund af rygter om, at et af de større medicinalselskaber skulle være klar med et milliardbud på det danske selskab.

Senest fik de svirrende rygter om, at Genmab-partneren stod på spring til at overtage biotekselskabet aktien til at stige med næsten ti procent og har alene i år været den primære grund til, at selskabets aktie er steget med over 22 procent.

Tidligere har opkøbsrygter fået Genmab-aktien til at stige med henholdsvis 11 og fem procent.

Fælles for alle de mange rygter om Genmabs fremtid er, at de altid har resulteret i en voldsom handel med selskabets aktie, som er steget markant på dagen blot for derefter at styrtdykke dagen efter.

Alene januar-rygterne om et forestående bud på Genmab satte for alvor gang i handlen på Fondsbørsen, hvor der blev omsat mere end en million Genmab-aktier.

I januar 2008, hvor der ligeledes florerede forlydender om et opkøb af Genmab, blev der handlet mere end halvanden million Genmab-aktier, mens der i december 2007 hvor der også var rygter frem om biotekselskabet blev omsat for næsten en million aktier.

Opkøb ikke forestående
Trods de mange rygter og den seneste tids voldsomme kursstigning, vurderer Genmab-analytiker Thomas Bowers ikke biotekselskabets som en oplagt opkøbskandidat lige foreløbig.

”Jeg mener ikke, at et opkøb af Genmab er nært forestående. Som jeg ser det kommer det tidligst til at ske i 2010/2011, når der er flere data på bordet. Men når det er sagt, så er det klart, at Genmab er et spændende selskab da deres potentielle lægemiddel Arzerra har muligheden for at blive en blockbuster med et salg på over en mia. dollar årligt,” siger Thomas Bowers.

Han understreger samtidig, at Genmab ikke er ret interessant for andre selskaber en medicinalgiganten GSK, der i forvejen er partner og storaktionær i biotekselskabet.

”Glaxo sidder i forvejen som partner på Arzerra og næsten ti procent af Genmab, så det ville klart være mest oplagt, hvis det var dem, der overtog Genmab. Det er reelt Arzerra, der er det mest interessante stof i Genmabs portefølje, hvilket gør Genmab knap så attraktivt for andre større selskaber” siger Thomas Bowers.