Genmab: Positive resultater i multipel sklerose-studie

Biotekselskabet Genmab har offentliggjort de overordnede resultater fra et studie med medikament til behandling af multipel sklerose. Og resultaterne er overvejende positive, fremgår det af meddelelsen, der blev offentliggjort torsdag aften.

»Vi er glade for resultaterne fra dette studie,« siger Genmabs koncernchef Jan van de Winkel. Fold sammen
Læs mere
Foto: Erik Refner
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det potentielle lægemiddel - ofatumumab - viste en signifikant reduktion i det samlede antal af nye hjernelæsioner, og der var ingen uventede bivirkninger ved brugen. Det viser top-line resultaterne fra stiduet, der er et fase II studie med en formulering af ofatumumab til behandling af den mest almindelige form for multipel sklerose (sklerose med gentagne tilbagefald - recidiverende-remitterende multipel sklerose).

I alt blev 232 patienter behandlet, og der var en klar adskillelse fra placebo i forhold til det samlede antal nye hjernelæsioner (gadolinium-forstærkede læsioner) hos de patienter, som blev behandlet med alle doser ofatumumab i forhold til patienter, som blev behandlet med placebo i de 12 uger, forsøget varede.

Dataanalysen viser en 65 pct.s reduktion i det samlede antal nye hjernelæsioner for alle doser i hele perioden. Og i ugerne 4 til 12 var der en 90 pct.s reduktion i det samlede antal nye tilfælde.

Der var samtidig ingen uforudsete bivirkninger, og den hyppigst forekomne bivirkning var injektionsrelaterede reaktioner som blev blev observeret i 52 pct. af patienterne, som fik ofatumumab i forhold til 15 pct. af patienterne, som fik placebo.

Der blev rapporteret 5 alvorlige bivirkninger, hvor alle patienterne havde fået en 60 mg dosis ofatumumab.

»Vi er glade for resultaterne fra dette studie, som vi mener understreger potentialet ved subkutan ofatumumab til behandling af recidiverende-remitterende multipel sklerose,« udtaler Genmabs koncernchef Jan van de Winkel i meddelelsen.