Genmab-partner vil have mere ud af guldæg

Genmabs partner Janssen Biotech tager nu endnu et skridt mod at gøre Genmabs kræftmiddel Daratumumab til det foretrukne valg til behandling af knoglemarvskræft.

Genmabs partner Janssen Biotech tager nu endnu et skridt mod at gøre Genmabs kræftmiddel Daratumumab til det foretrukne valg til behandling af knoglemarvskræft. Fold sammen
Læs mere
Foto: Genmab-PR Lars Møller
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Daratumumab, der også markedsføres under navnet Darzalex, vil nu også blive undersøgt i kombination med kræftmidlet Carfilzomib, også kaldet Kyprolis, til behandling af knoglemarvskræft. Et nyt fase 3-studie ventes indledt i 2017, oplyser Genmab i en meddelelse.

Studiet er led i en aftale om et klinisk forsøgssamarbejde, som Genmabs partner Janssen har indgået med Amgens datterselskab, Onyx Pharmaceuticals, der sidder på rettighederne til Kyprolis. Aftalen dækker alle potentielle muligheder for at kombinere Daratumab med Kyprolis til behandling af kræftpatienter, oplyser Genmab.Det første studie under samarbejdsaftalen er et studie i 450 patienter med knoglemarvskræft. Studiet skal undersøge, om en kombinationsbehandling med Darzalex, Kyprolis og hormonpræparatet Dexamethason virker bedre end Kyprolis og Dexamethason alene.- Det nye fase 3-studie med kombinationen af Daratumumab, Carfilzomib og Dexamethason er en spændende tilføjelse til det brede og omfattende udviklingsprogram for Daratumumab, og det er et eksempel på strategien om at udforske så mange kliniske udviklingsmuligheder for Daratumumab som muligt og potentielt etablere Daratumumab som standardbehandling af myelomatose, siger administrerende direktør Jan van de Winkel ifølge meddelelsen.