Genmab-partner oplever dyk på top- og bundlinje

ARKIVFOTO. Fold sammen
Læs mere
Foto: NF
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den amerikanske medicinalgigant Johnson & Johnson, der har et samarbejde med danske Genmab, har haft tilbagegang i det seneste år.

J&J's omsætning dykkede sidste år med 5,7 pct. til 70,1 mia. dollar, hvilket var et fald på 5,8 pct. i forhold til 2014. Indtjeningen justeret for visse poster lød på 6,20 dollar per aktie, og det var et fald på 3 pct.

I de sidste tre måneder af 2015 har der dog været fremgang. Indtjeningen per aktie var på 1,44 dollar - en fremgang på 5,1 pct. Det var højere end ventet, da analytikere ifølge Bloomberg havde ventet et overskud på 1,42 dollar.

Genmab får også et enkelt ord med på vejen i regnskabet. Johnson & Johnson skriver, at kræftmidlet Darzalex, der er til behandling af knoglemarvskræft, blev godkendt af de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, i fjerde kvartal, men ellers er der ingen andre bemærkninger.

For 2016 venter Johnson & Johnson en omsætning på 70,8-71,5 mia. dollar - hvilket indikerer en fremgang på 2,5-3,5 pct. - mens den justerede indtjening per aktie ventes at lande på 6,43-6,58 dollar.

/ritzau/FINANS