Genmab muligt opkøbsmål for amerikansk partner

Finanshuset Jefferies vurderer, at danske Genmab på sigt muligvis vil blive overtaget af sin amerikanske partner, Janssen Pharmaceuticals.

Argumenterne for et strategisk opkøb af Genmab bunder i det enorme salgspotentiale i kræftmidlet Darzalex, mens Janssen og Genmab også samarbejder om udviklingen af en stribe nye lægemidler til behandling af op til ti sygdomme. Fold sammen
Læs mere
Foto: Genmab-PR Lars Møller
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver dagbladet Børsen.

Argumenterne for et strategisk opkøb af Genmab bunder i det enorme salgspotentiale i kræftmidlet Darzalex, mens Janssen og Genmab også samarbejder om udviklingen af en stribe nye lægemidler til behandling af op til ti sygdomme.

- Vi mener, at den aftale understøtter et potentielt strategisk argument for, at Janssen ønsker at købe Genmab og dermed fjerne de relaterede 815 mio. dollar i milepælsbetalinger, som stadig skyldes, og en royalty på 12-20 pct. af salget på verdensplan, skriver bioanalytiker i Jefferies Peter Welford i en analyse.

På en konference i London for nylig sagde Genmabs hollandske topchef, Jan van de Winkel, at Genmab godt kan ende som opkøbsmål, men at selskabet ønsker at fortsætte på egen hånd.

Jefferies vurderer, at Genmab er knap 100 mia. kr. værd, hvis risikoen fra selskabets nuværende projekter fjernes. Finanshuset har i øjeblikket et kursmål for Genmab-aktien på 1400 kr., svarende til en markedsværdi på 85 mia. kr. - mod den nuværende markedsværdi på 75 mia. kr., skriver Børsen.

/ritzau/FINANS