Genmab modtager 3 mio. dollar i milestone

Genmab modtager 3 mio. dollar. Det sker som følge af, at selskabet har nået en milepæl i samarbejdet med Janssen Biotech om Duobody-teknologiplatformen.

Foto: Erik Refner. Genmabs topchef Jan van de Winkel kan glæde sig over 3 mio. dollar i kassen efter at have nået en milepæl.
Læs mere
Fold sammen

Det skriver Genmab i en meddelelse til fondsbørsen.

Milepæls-udbetalingen udløses som følge af prækliniske fremskridt med et potentielt Duobody-produkt, som er rettet mod cancer. Genmab har allerede modtaget en betaling på 3,5 mio. dollar fra Janssen Biotech og vil potentielt være berettiget til milepæls- og licensbetalinger på op til omkring 175 mio. dollar. Dertil kommer royalties for hvert kommercialiseret Duobody-produkt.

- Denne milestone er endnu et skridt i den fortsatte validering af vores Duobody-teknologi. Vores teknologi-samarbejder er en vigtig del af Genmabs strategi om at skabe forskellige indtægtskilder, og vi er meget tilfredse med de fortsat hastige fremskridt med Duobody-programmerne i vores samarbejde med Janssen, siger Jan van de Winkel, der er ph.d. og administrerende direktør hos Genmab, i fondsbørsmeddelelsen.

Janssen Biotech har udnyttet optioner på 11 programmer ud af i alt 20 mulige under samarbejdet med Genmab om Duobody-platformen, der er en platform til dannelse og udvikling af bispecifikke antistoffer, som potentielt kan forbedre antistofbehandlingen af kræft, autoimmune sygdomme, infektionssygdomme og sygdomme i centralnervesystemet.

Inklusive samarbejdet med Janssen har Genmab fem kommercielle samarbejdsaftaler vedrørende Duobody-teknologien.

Dagens nyhed vil ifølge Genmab ikke få indvirkning på Genmabs resultatforventninger til 2015.