Genmab klar til nyt fase 3-forsøg med »guldægget«

Genmabs kræftmiddel Daratumumab, der bedre er kendt under produktnavnet Darzalex, skal testes i et fase 3-forsøg til behandling mod myelomatose - kræftsygdom i knoglemarven.

Foto: PR-foto Lars Møller.
Læs mere
Fold sammen

Det er Genmabs partner Janssen, der vil iværksætte forsøget sammen med blandt andet EuropeanMyeloma Network, skriver Genmab i en meddelelse til fondsbørsen.

Det er ventet, at fase 3-forsøget bliver sat i gang indeværende kvartal.

Forsøget vil sammenligne Daratumumab i kombination med Pomalidomide, der kendt under produktnavnet Pomalyst, og Dexamethasone over for Pomalidomide og Dexamethasone i patienter, der tidligere er blevet behandlet med et immunmodulerende stof og proteasom-hæmmer (PI).

- Vi er meget tilfredse med at se dette fase 3-forsøg iværksat. Kombinationen af Daratumumab med Pomalidomide og Dexamethasone kan udgøre en ny fremgangsmåde for patienter, der tidligere er blevet behandlet med et immunmodulerende stof og proteasom-hæmmer, siger Jan van de Winkel, der er topchef i Genmab, i meddelelsen.

Fase 3-forsøget gælder patienter med myelomatose, der er tilbagevendt og refraktær - altså patienter, hvor behandling ikke synes at virke. Godt 350 patienter medvirker, og de vil enten modtage kombinationen med Daratumumab eller blot Pomalidomide og Dexamethasone.

Forsøgets første fase bliver lige nu undersøgt af den amerikanske lægemiddelstyrelse, FDA.