Genmab jagter medarbejdere til næste fase

Stor annoncekampagne i Berlingske Business er Ifølge IR-chef Helle Husted et led i Genmabs jagt på nye medarbejdere i forbindelse med en række fase III-forsøg med flere af selskabets lægemiddelkandidater.

Der er indledt en storstilet jagt på nye medarbejdere i biotekselskabet Genmab.

På de seneste har Genmab øget udgifterne til annoncering betragteligt - og senest kulminerede medarbejderjagten i søndagsudgaven af Berlingske Business, hvor der var ikke færre end syv annoncer med i alt 21 nye stillinger. I forvejen har Genmab udvidet staben ganske betydeligt i de senere år.

- Da jeg begyndte herinde i 2001, var vi i alt 47 ansatte - nu er tallet vokset til 326 ifølge den seneste opgørelse. Men baggrunden for de her annoncer er, at vi har en række af vores afprøvninger, som er - eller er tæt på at komme - i fase III. Og så kræver det noget mere mandskab. Og ser du i vores kvartalsrapporter, vil du se, at der er sket en pæn stigning, siger Helle Husted til RB-Børsen.

Genmab er langt fremme i arbejdet med især tre lægemiddelkandidater nemlig Humax-EGFr til behandling af flere cancerformer, Humax-HepC som potentielt kan gives til patienter, der har fået indsat en ny lever på grund af leverbetændelse for at forhindre en ny infektion, samt lægemiddelkandidaten Humax-CD38, der kan benyttes til bekæmpelse af kræft i plasmaceller.

Det er netop til disse tre stoffer, der nu søges flere medarbejdere til. Tidligere på året indgik Genmab en milliardaftale med medicinalgiganten GlaxoSmithKline, og det har også i forhold til rekrutteringsindsatsen haft en positiv sidegevinst, oplyser Helle Husted.

- Vi kunne helt klart mærke, at vi efter aftalen med GlaxoSmithKline fik vi en del medieomtale, som havde en positiv effekt. Så vi oplever ikke, at vi har så store problemer med rekrutteringen, som vi har ladet os fortælle, at andre har, fortæller Helle Husted.

Genmab vil ikke oplyse, hvor mange flere medarbejdere, det er planlagt at ansætte, men udviklingen kan løbende følges i selskabets kvartalsrapporter, påpeger Helle Husted. Næste kvartalsrapport - som dækker over årets første halvår - bliver offentliggjort tirsdag, umiddelbart efter at fondsbørsen lukker.

RB-Børsen