Genmab indgår samarbejde med amerikansk teknologivirksomhed

Genmab indgår nyt samarbejde med Seattle Genetics om "antibody-drug" konjugat.

Jan van de Winkel, administrerende direktør i Genmab, ser masser af udviklingsmuligheder med adgangen til Seattle Genetics' ADC-teknologi Fold sammen
Læs mere
Foto: Erik Refner

Genmab betaler 11 mio. dollar for rettighederne til at anvende Seattle Genetics' auristatin-baserede ADC-teknologi sammen med Genmabs Humax-AXL, der er et antistof rettet mod AXL, som er udtrykt på en række forskellige solide cancer-former.

Det fremgår af en selskabsmeddelelse onsdag eftermiddag.

- Adgang til avanceret teknologi fra selskaber som fx. Seattle Genetics, som er ekspert på området, giver Genmab endnu en måde at udvikle differentierede cancerlægemidler og samtidig fastholde maksimalt ejerskab af dets terapeutiske produkter, siger Jan van de Winkel, som er administrerende direktør i Genmab i en kommentar.

- Dette samarbejde med Genmab udvider yderligere potentialet for vores brancheførende ADC-teknologi til brug sammen med nye onkologi-targets, samtidig med at vi øger den økonomiske værdiskabelse, efterhånden som programmet skrider frem, udtaler Natasha Hernday, der er direktør i Seattle Genetics i en pressemeddelelse.