Genmab i partnerskabsforhandlinger

Genmab forhandler om en partnerskabsaftale for en ny potentiel milliard-sællert med flere selskaber. Rygter fik i går aktien til at stige med 11 pct., og aktien fortsætter sin optur torsdag morgen langt foran de andre C20-selskaber.

Aktiekursen i biotekselskabet Genmab er en time efter fondsbørsens åbning steget med knap tre pct. til kurs 365, og tager fra morgenstuden førertrøjen på C20-indekset.

Det danske selskab, der for et år siden indgik en historisk stor partnerskabsaftale med medicinalgiganten GlaxoSmithKline (GSK) til 12 mia. kr., steg i går med 11 pct. oven på rygter om, at en ny aftale er på vej. Samtidig gik der også et andet rygte om, at Genmab er ved at blive overtaget af et andet selskab.

Det sidste afviser Genmab IR-chef Helle Husted at kommentere på. Det er en intern politik i Genmab ikke at kommentere på opkøbsrygter, forklarer hun. Til gengæld kan hun ikke blankt afvise, at en ny partnerskabsaftale kan være på vej for selskabet.

Det gælder for stoffet HuMax EGFr, der udvikles til behandling af hoved- og halskræft samt lungekræft. Genmab fastholder, at selskabet ikke har travlt og er så økonomisk godt polstrede, at de kan vente med at indgå en aftale, til de formentlig en gang i 2008 har fået data fra fase 3-studier med stoffet, der er den sidste og afgørende fase for, om et nyt lægemiddel kan sendes på markedet.

”Men når det så er sagt, så vil vi ikke være afvisende, hvis der kommer et godt tilbud. Vi har ikke lukket af for forhandlinger, og der foregår forhandlinger med flere parter i øjeblikket. Vi har ikke sat ord på beløbet, det ville være dumt af os,” siger Helle Husted.

Ny milliard-sællert
Partnerskabsaftalen mellem Genmab og GSK om stoffet Humax CD20 mod blodkræft, var den største aftale, der nogensinde er blevet lavet mellem et biotekselskab og et medicinalselskab, men en eventuel ny partnerskabsaftale for Humax EGFr vil blive til en mindre værdi, da der er større konkurrence for produktet på markedet, ifølge Helle Husted.

Dog er der stadig tale om et salgspotentiale for produktet til flere milliarder. Adm. direktør for Genmab, Lisa Drakeman, sagde for en måned siden til Berlingske Business:

”HuMax EGFr er i et marked, der stadig vokser. Det har et klart blockbuster-potentiale med et verdenssalg i multimilliardklassen”.

Rygterne går
Kort efter indgåelsen af den historiske aftale med GSK sidste år, gik der rygter om, at der var foregået insiderhandel i Genmab. Blandt andet steg aktien i løbet af en måned med 50 pct. forud for offentliggørelsen af aftalen, og visse investorer lod til at have købt massivt ind og have solgt massivt ud på de rigtige tidspunkter. Samtidig skete der en firdobling af omsætningen af Genmab-aktien fra den ene dag til den anden.

På trods af insider-mistankerne og de nye verserende rygter, mener Helle Husted ikke, at Genmab har problemer med at holde på informationer, der får aktien til at stige voldsomt forud for en begivenhed i selskabet.

”Rygterne den gang kunne ikke underbygges. Og hvis man ser tilbage på det antal meddelelser, vi sendte ud, så vidner det om, at historien ikke var rigtig,” siger Helle Husted.

I december frem mod offentliggørelsen af aftalen den 19. december 2006 sendte Genmab ni børsmeddelelser ud.

Sketisk analytiker
Efter rygterne om opkøb og partnerskabsaftale i går, var chefhandler i Danske Bank, Mads Zink, skeptisk.

"Begge rygter er ubekræftede fra Genmab, og der er heller ingen kilder og detaljeringsgraden er i det hele taget meget lille. Så den her type rygter plejer der ikke at være ret meget hold i. Vi vurderer umiddelbart kvaliteten af rygterne som forholdsvis lav, da detaljeringsgraden er så lille på dem," sagde Mads Zink, til nyhedsbureauet Direkt.