Genmab i kæmpe opjustering efter godkendelse i USA

Potentialet for Genmabs kræftmedicin Darzalex bliver udfoldet med ny godkendelse, siger aktieanalytiker.

Genmabs topchef, Jan van de Winkel, glæder sig over godkendelse fra de amerikanske sundhedsmyndigheder, som udløser en bonusbetaling på 65 millioner dollar fra selskabets samarbejdspartner Janssen. Betalingen får Genmab til at opjustere sine forventninger til årets driftsoverskud markant. Arkivfoto Scanpix/Erik Refner Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

København. Biotekselskabet Genmab opjusterer forventningerne til årets resultat markant.

Selskabet forventer nu et driftsoverskud på omkring 825-875 millioner kroner. Før lå forventningerne på 375-425 millioner kroner.

Skønnet for omsætningen hæves tilsvarende. Dermed forventes nu en omsætning i intervallet 1650-1700 millioner kroner mod tidligere 1200-1250 millioner kroner.

Det skriver Genmab i en selskabsmeddelelse mandag aften.

Opjusteringen skyldes, at de amerikanske sundhedsmyndigheder (FDA) har godkendt kræftmedicinen Darzalex til såkaldt andenlinje behandling af personer med den alvorlige sygdom myelomatose eller knoglemarvskræft.

Indtil nu har midlet kun været godkendt til patienter, der har gennemgået mindst tre tidligere behandlingsforløb med andre former for medicin.

Da FDA i november 2015 gav den første godkendelse af Darzalex mod knoglemarvskræft udløste det en bonus - en såkaldt milepælsbetaling - fra Genmabs samarbejdspartner Janssen på 45 millioner dollar.

Den nye godkendelse kaster endnu flere penge af sig.

Genmab oplyser, at Janssen belønner godkendelsen med en milepælsbetaling på 65 millioner dollar svarende til omkring 455 millioner kroner.

- Dette er en glædelig dag for patienter med myelomatose i USA, som nu vil få mulighed for at modtage Darzalex på et tidligere tidspunkt i behandlingen af deres sygdom, siger Jan van de Winkel, administrerende direktør hos Genmab.

Ifølge senioranalytiker Søren Løntoft Hansen fra Sydbank har den nye godkendelse stor betydning for Genmab.

- Indtil nu har midlet kun været godkendt til behandling af meget syge knoglemarvskræftpatienter. Nu rykker midlet længere frem og får adgang til langt flere patienter. Potentialet for Darzalex bliver simpelthen udfoldet på grund af det her, siger han.

Selv om godkendelsen ifølge Søren Løntoft Hansen var ventet blandt investorerne, er han noget overrasket over, hvor hurtigt FDA har givet grønt lys.

- Det er værd at hæfte sig ved, at godkendelsen kommer bare tre måneder, efter at Genmab indsendte registreringsansøgningen. I snit varer det fire måneder at få en godkendelse igennem. Derfor forventer jeg også, at aktiemarkedet vil reagere positivt på den her nyhed tirsdag, siger han.

FDA havde på grund af særdeles lovende data fra forskellige studier med Darzalex tildelt midlet særstatus som et såkaldt breakthrough-lægemiddel.

Det ekstra rygstød giver FDA kun til lægemidler, der anses for at være banebrydende i forhold til eksisterende produkter.

Genmab har tidligere skønnet, at markedet for knoglemarvskræft i USA i 2018 vil udgøre 11,5 milliarder dollar eller over 80 milliarder kroner

/ritzau/