Genmab holder næste stof for sig selv

En potentiel "megasucces" for Genmab bliver udviklet uden eksterne partnere, siger direktøren oven på dagens store licensaftale med Johnson & Johnson.

Jan van der Winkel vil holde udviklingen af Genmabs næste lægemiddelkandidat indenhus. Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Henriksen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Genmab vil holde sin næste lægemiddelkandidat til afprøvning i mennesker for sig selv. Med den nye kæmpeaftale med Janssen er samtlige Genmabs stoffer under klinisk udvikling udlicenseret, og næste skud på mål, antistoffet Humax-TF-ADC, vil blive holdt i egne rækker.

- Det er et antistof, som tegner meget lovende. Vi positionerer antistoffet, så det kan føres ind i klinisk udvikling næste år til behandling af solide tumorer. Vi har til hensigt at holde fast i dette molekyle, og vil ikke indgå partnerskab med andre selskaber. Det stof kan ende med at blive en megasucces for Genmab, vurderer Jan van de Winkel.

Humax-TF-ADC er i forvejen del af en aftale med amerikanske Seattle Genetics, som Genmab indgik i 2010. Aftalen gav Genmab ret til at anvende Seattle Genetics teknologi - antibody-drug konjugat, ADC, på sine egne antistoffer, herunder Humax-TF, der herefter blev forvandlet og tog navneforandring til Humax-TF-ADC.

Under aftalen er Genmab ansvarlig for forskning, fremstilling og udviklingen til og med klinisk fase 1. Seattle Genetics har dog option på Humax-TF-ADC, og andre stoffer under aftalen ved udgangen af fase 1, og udnyttes den vil de to selskaber dele fremtidige udviklingsomkostninger og overskud fra produktet.

Udnyttes optionen ikke, skal Genmab betale milepæle og midt encifrede royalties fra salget til Seattle Genetics.