Genmab får udvidet godkendelse til Arzerra i USA

Genmab og partneren Novartis har fået godkendt en udvidet brug af kræftmidlet Arzerra i USA.

Genmabs topchef Jan van de Winkel om, hvad der er sket i selskabet efter den tidligere topchef, Lisa Drakemans, dramatiske exit for et par år siden. Hvor står selskabet i dag? Hvilken rolle spiller biotekselskaber af Genmabs type i biotekfødekæden. Fold sammen
Læs mere
Foto: Erik Refner

Den amerikanske lægemiddelstyrelse, FDA, har således godkendt Arzerra i kombination med kemoterapi med stofferne Fludarabin og Cyclofosfamid til behandling af patienter med tilbagevendende kronisk lymfatisk leukæmi, CLL.

- Det er den fjerde CLL-indikation, som er blevet godkendt i USA for Arzerra, og det glæder os, at denne behandling bliver tilgængelig for endnu flere patienter, siger den administrerende direktør for Genmab, Jan van de Winkel, ifølge en meddelelse.

I USA var Arzerra i forvejen godkendt til brug i kombination med kemoterapiformen Chlorambucil til behandling af tidligere ubehandlede patienter med CLL, for hvilke Fludarabin-baseret behandling ikke anses for egnet.

Desuden er det godkendt til forlænget behandling af patienter, som har opnået et komplet eller delvist respons efter mindst to behandlingsforløb.