Genmab får rettigheder til kræftmiddel tilbage

Medicinalgiganten Merck dropper rettigheder til Genmab-middel, som Genmab nu skal vurdere, om der er en fremtid i. (Opdateret 12.15)

Genmab har fået alle rettigheder til HuMax-TAC tilbage fra medicinalgiganten Merck Serono S.A., fremgår det af en meddelelse fra Genmab.

Merck Serono har droppet Genmab-produktet efter en gennemgang af sin portefølje. Rettighederne til HuMax-TAC blev udlicenseret til Merck Serono i maj 2005.

Genmabs resultatforventninger til 2007 påvirkes ikke af, at selskabet får rettighederne til HuMax-TAC tilbage, da Genmab ikke skal betale for at få rettighederne tilbage.

"Nu da vi har fået rettighederne til HuMax-TAC programmet tilbage, vil Genmab gennemgå programmet internt for at tage bestemmelse om fremtidige planer," siger adm. direktør i Genmab Lisa N. Drakeman ifølge meddelelsen.

Ifølge RB-Børsen mister Genmab potentielle betalinger i form af såkaldte milestole eller royalty på 38 mio. dollar.

"Vi mister potentielle miletone- og royaltybetalinger på 38 mio. dollar, men det er betalinger, der ville have ligget langt ude i fremtiden, da udviklingsarbejdet kun er i den prekliniske fase," siger Ir- og pressechef i Genmab Helle Husted til RB-Børsen.

HuMax-TAC kan bruges inden for sygdomme som leukæmi og lymfekræft, og det er de muligheder, som Genmab nu selv skal vurdere.