Genmab dratter på børsen efter aktiesalg og udsalg i branchen

Genmab-aktien falder torsdag morgen atter tungt og mest blandt eliteaktierne.

Foto: Erik Refner.
Læs mere
Fold sammen

Og det er der to grunde til, fortæller chefhandler i Danske Bank Mads Zink. Det første slag mod aktiekursen kom tirsdag aften, hvor en større aktiepost på 1,4 mio. aktier blev sat til salg og placeret til 500 kr. per styk. Det var et pænt stykke under tirsdagens slutkurs på 533,50 kr. Det andet slag kom så onsdag aften på Wall Street, hvor biotekaktier generelt fik en særdeles hård medfart.

- I går så vi den største korrektion i biotekaktier i USA siden april 2014. Det amerikanske biotekindeks faldt med 5 pct. og er faldet med 10 pct. siden i fredags. Der var enkelte aktier, der faldt med 15 pct. i går, uden der var nyheder fremme, og ud af de 100 biotekaktier, der er i det amerikanske biotekindeks, der faldt 96, fortæller Mads Zink til Ritzau Finans.

Blandt de store amerikanske spillere faldt Biogen med 4,7 pct. og Celgene endte 4,2 pct. lavere. Herhjemme falder Genmab torsdag yderligere 7,1 pct. til 461,60 kr. efter et fald på 6,8 pct. onsdag, hvor investoren, der solgte Genmab-aktier for 700 mio. kr., altså fik timet sit salg helt rigtigt.

Trods faldet er Genmab dog stadig steget 28 pct. i år, og aktien er 19-doblet i værdi i forhold til bundrekorden på 23,88 kr. den 23. november 2011. Også i USA kommer nedturen efter en markant kursfest i sektoren.

- Sektoren er steget 240 pct. siden januar 2012, mens Nasdaq-indekset er steget med 82 pct. i samme periode, så biotekaktier har outperformet i den periode, siger Mads Zink.