Genmab-direktør jubler efter nyt salg af rettigheder

Milliardaftale mellem schweiziske Novartis og britiske Glaxosmithkline (GSK) for de resterende rettigheder til lægemidlet Ofatumumab, der er udviklet af det danske biotekselskab Genmab, kan være en renæssance for medicin tilmultipel sclerose. Af fremtidigt salg står det danske selskab til at modtage en tocifret royaltybetaling.

Foto: Erik Refner. - Det er fantastiske nyheder for Genmabs aktionærer. Det er fantastiske nyheder for Ofatumumab, og det er endnu bedre nyheder for patienterne, siger Jan van de Winkel, administrerende direktør i Genmab til Børsen.
Læs mere
Fold sammen

Det skriver Børsen.

- Det er fantastiske nyheder for Genmabs aktionærer. Det er fantastiske nyheder for Ofatumumab, og det er endnu bedre nyheder for patienterne, siger Jan van de Winkel, administrerende direktør i Genmab til Børsen.

At Novartis, der ifølge medicinalanalytiker i Nordea Markets Michael Novod, er en stærk spiller på markedet for multipel sclerose, køber alle rettighederne må betyde, at det er noget selskabet virkelig ser potentiale i, mener både Michael Novod og Jan van de Winkel.

- Jeg tror, det her kan blive en renæssance for Ofatumumab. Markedet er enormt, og behovet for nye lægemidler er enormt, og vi har haft sensationelle data med Ofatumumab i fase to, tilføjer Jan van de Winkel til Børsen.

Multipel sklerose er en sygdom, hvor immunforsvaret går til angreb på nervecellerne i centralnervesystemet. Sygdommen kan være stærk invaliderende for patienterne og berører på verdensplan 2,3 mio. mennesker. Ifølge Børsen, har lægemiddelmarkedet for multipel sklerose en værdi, som nærmer sig 15 mia. dollar, svarende til omkring 100 mia. kr.