Genmab: Darzalex-succes kan skabe kraftigt royaltyvækst

Det danske medicinalselskab Genmab har fået en særdeles flyvende start på salget af kræftmidlet Darzalex og kan ifølge flere analysehuse se frem til markant større royalties, når en salgsmilepæl på 3 mia. dollar nås i 2019.

Genmabs topchef Jan van de Winkel. Fold sammen
Læs mere
Foto: Erik Refner

Det skriver Børsen.

Genmab har sammen med den amerikanske partner, Johnson & Johnson, aftalt en royalty-trappe, der gør, at når Genmab passerer 3 mia. dollar i salg for Darzalex, går selskabet gradvist fra at få 12 pct. af salget til 20 pct.

På grund af den gode start kan dette scenarie blive en realitet et stykke før antaget i den oprindelige aftale.

- Da vi underskrev aftalen med Janssen i august 2012, tror jeg ikke, at nogen i selskaberne havde forestillet sig en så hurtig og vidtstrakt lægemiddeludvikling og en så succesfuld lancering, skriver administrerende direktør i Genmab, Jan van de Winkel, i en e-mail til Børsen.

Finanshuset J.P. Morgan vurderer, at indtjeningen på Darzalex vil nå en femdobling inden 2020, og at royalties til Genmab derved vil nå fra 1286 mio. kr. i 2017 til 6438 mio. kr. i 2020.

Rotaltytrappen har udover J.P. Morgan ligeledes overrasket storbanken Citi, der ikke havde regnet med at 20. pct.-grænsen allerede ville blive nået ved en indtjening på 3 mia. dollar.