Genmab-boss: Darzalex-prognosen vil blive kigget efter i sømmene

Foto: Erik Refner.
Læs mere
Fold sammen

Genmab har besluttet at se tiden an i forhold til sin prognose for årets salg af kræftmidlet Darzalex og vil ikke ændre prognosen, før ledelsen har bedre føling med, hvordan den seneste godkendelse af Darzalex som tredjebehandling af knoglemarvskræft vil påvirke salget.

I første og andet kvartal omsatte Darzalex for henholdsvis 255 og 299 mio. dollar.

Med et samlet salg på 554 mio. dollar i første halvår er Genmabs partner Janssen dermed lige over halvvejs mod den nedre ende af Genmabs forventninger til årets salg på 1100-1300 mio. dollar.

Alligevel fastholdes skønnet, og tilsvarende regner Genmab uændret med at modtage royalty-betalinger på 930-1100 mio. kr. fra Janssens salg.

- Vi regner bestemt med, at salget af Darzalex vil accelerere i andet halvår, men vi tror stadig, at salget kan lande inden for det nuværende interval, og derfor fastholder vi forventningerne. Men vi vil overvåge det meget nøje i løbet af de kommende måneder, siger administrerende direktør i Genmab Jan van de Winkel til Ritzau Finans.

Især vil Genmab gerne vil have større fornemmelse for, hvordan den seneste godkendelse i USA af Darzalex som tredjebehandling af knoglemarvskræft i kombination med kræftmidlet Pomalyst og hormonpræparatet Dexamethason påvirker salget.

Godkendelsen kom i anden halvdel af juni og har ifølge Jan van de Winkel endnu ikke rigtigt vist sig i salgstallene.

- Juli er som regel en stille måned, men jeg tror, at det kan bidrage fra og med august eller september, siger han.

HØJE ESTIMATER I ANALYTIKERKREDSE

I Sydbank vurderer analytiker Søren Løntoft Hansen, at Genmabs salg af Darzalex kan overraske positivt.

- Jeg ligger i den helt øvre ende af deres markedssalg for Darzalex, det vil sige 1,1 til 1,3 mia. dollar for 2017. Jeg tror, at en del af mine kolleger faktisk ligger over. Og jeg ser absolut også mere "upside," end jeg ser "downside" for mit markedssalg for Darzalex, siger Sydbank-analytikeren.

Oprindeligt blev Darzalex i slutningen af 2015 godkendt som fjerdebehandling til knoglemarvskræft i USA.

Senere i november sidste år fik et par positive fase 3-studier også de amerikanske myndigheder til at udvide godkendelsen, så Darzalex kan benyttes som andenbehandling i kombination med enten kræftmidlet Revlimid eller Velcade og hormonpræparatet Dexamethason.

Og den seneste godkendelse, der gælder for de grupper af patienter, som allerede har været behandlet med Revlimid og såkaldt proteasom-hæmmere, udvider den potentielle patientbase, der kan behandles med Darzalex ganske væsentligt.

Tidligere har Genmabs topchef vurderet, at anden- og tredjebehandling udgør samlet omkring 44.000 nye patienter i USA og de fem største europæiske lande årligt, mens fjerdebehandlingen omfatter omkring 20.000 patienter. Tredjebehandlingen i sig selv ligger formentlig over 20.000 patienter.

I Europa er Darzalex godkendt som andenbehandling og fjerdebehandling, og salget har ifølge Sydbanks Søren Løntoft Hansen vist gode takter.