Genmab belønnes på aktiemarkedet for vigtig godkendelse i USA

Aktien i biotekselskabet Genmab stiger 2,2 pct. til 1433 kr. fra børsåbningen mandag, efter nyheden om at selskabets kræftmiddel Darzalex har fået endnu en vigtig godkendelse i USA, hvor midlet fremover også vil kunne bruges i tredjebehandlingen af patienter med knoglemarvskræft.

Foto: Erik Refner. Aktien i biotekselskabet Genmab stiger 2,2 pct. til 1433 kr. fra børsåbningen mandag, efter nyheden om at selskabets kræftmiddel Darzalex har fået endnu en vigtig godkendelse i USA, hvor midlet fremover også vil kunne bruges i tredjebehandlingen af patienter med knoglemarvskræft.
Læs mere
Fold sammen

Den amerikanske lægemiddelstyrelse besluttede fredag, at godkende den udvidede brug af Darzalex som tredjebehandling af knoglemarvskræft, når det sker i kombination med kræftmidlet Pomalyst og hormonpræparatet Dexamethason.

Det fremgik af en meddelelse fredag fra Genmab, der modtager en milepælsbetaling på 25 mio. dollar, eller 166 mio. kr., fra sin partner Janssen Biotech som følge af godkendelsen. Milepælsbetalingen ændrer ikke på de senest offentliggjorte forventninger.

Oprindeligt blev Darzalex i slutningen af 2015 godkendt som fjerdebehandling til knoglemarvskræft. Senere i november sidste år fik et par positive fase 3-studier også de amerikanske myndigheder til at udvide godkendelsen, så Darzalex kan benyttes som andenbehandling i kombination med enten kræftmidlet Revlimid eller Velcade og hormonpræparatet Dexamethason.

Og den seneste godkendelse, der gælder for de grupper af patienter, der allerede har været behandlet med Revlimid og en såkaldt proteasom-hæmmer, udvider den potentielle patientbase, der kan behandles med Darzalex ganske væsentligt.

»Anden og tredjebehandling udgør samlet omkring 44.000 nye patienter i USA og de fem største europæiske lande årligt, mens fjerdebehandlingen omfatter omkring 20.000 patienter. Tredjebehandlingen i sig selv er nok over 20.000 patienter, og Pomalyst er meget potent, ligesom vi ser ser meget stærke data, når det kombineres med Darzalex. Så det vil være en meget vigtig godkendelse, hvis vi får den i juni,« sagde Genmabs administrerende direktør, Jan van de Winkel, til Ritzau Finans i maj.