Genmab-analytiker: Darzalex-salget viser underliggende vækst

Selv om væksten for Genmabs kræftmiddel Darzalex var fraværende i april på det amerikanske marked, når man ser på de rapporterede tal, så er der fortsat underliggende fremgang for behandlingsformen.

Foto: Sofie Mathiassen. Direktør for det danske biotekselskab Genmab, Jan van de Winkel.
Læs mere
Fold sammen

Sådan lyder vurderingen fra Sydbanks Genmab-analytiker, Søren Løntoft Hansen.

Darzalex-salget lå ifølge analysehuset Symphony Health uændret på 108,66 mio. dollar i april i USA sammenlignet med måneden før, men korrigerer man for, at der var færre arbejdsdage som følge af påsken, var der ifølge Sydbank en vækst på 5 pct.

- I store træk er tallet på linje med mine forventninger, når man kigger på den underliggende vækst, siger Søren Løntoft Hansen.

Han vurderer, at fremgangen skyldes, at Darzalex i stigende grad bliver brugt som behandlingsmulighed nummer to for patienter med knoglemarvskræft, hvor det tidligere primært er brugt senere i behandlingsforløbet.

Søren Løntoft Hansen ser ikke onsdagens tal udløse nogen stor reaktion for Genmab-aktien, der i 2018 er steget små 20 pct.

- Jeg tror, at det her tal er meget på linje med, hvad mange analytikere har indlagt af forventninger til Darzalex på det amerikanske marked i år, så derfor vurderer jeg, at aktien kommer til at handle på linje med det generelle marked, siger Søren Løntoft Hansen.

Genmabs forventninger for 2018 er et Darzalex-salg på 2-2,3 mia. dollar. I første kvartal var det samlede Darzalex-salg, der bliver solgt via Genmabs partner Janssen, på 432 mio. dollar.

Genmabs topchef, Jan van de Winkel, har flere gange udtalt, at man skal være påpasselig med at tolke Darzalex-tallene fra måned til måned, men i stedet se dem på kvartalsbasis.

/ritzau/FINANS