Genmab-analytiker: Darzalex-salget viser underliggende vækst

Selv om væksten for Genmabs kræftmiddel Darzalex var fraværende i april på det amerikanske marked, når man ser på de rapporterede tal, så er der fortsat underliggende fremgang for behandlingsformen.

Direktør for det danske biotekselskab Genmab, Jan van de Winkel. Fold sammen
Læs mere
Foto: Sofie Mathiassen

Sådan lyder vurderingen fra Sydbanks Genmab-analytiker, Søren Løntoft Hansen.

Darzalex-salget lå ifølge analysehuset Symphony Health uændret på 108,66 mio. dollar i april i USA sammenlignet med måneden før, men korrigerer man for, at der var færre arbejdsdage som følge af påsken, var der ifølge Sydbank en vækst på 5 pct.

- I store træk er tallet på linje med mine forventninger, når man kigger på den underliggende vækst, siger Søren Løntoft Hansen.

Han vurderer, at fremgangen skyldes, at Darzalex i stigende grad bliver brugt som behandlingsmulighed nummer to for patienter med knoglemarvskræft, hvor det tidligere primært er brugt senere i behandlingsforløbet.

Søren Løntoft Hansen ser ikke onsdagens tal udløse nogen stor reaktion for Genmab-aktien, der i 2018 er steget små 20 pct.

- Jeg tror, at det her tal er meget på linje med, hvad mange analytikere har indlagt af forventninger til Darzalex på det amerikanske marked i år, så derfor vurderer jeg, at aktien kommer til at handle på linje med det generelle marked, siger Søren Løntoft Hansen.

Genmabs forventninger for 2018 er et Darzalex-salg på 2-2,3 mia. dollar. I første kvartal var det samlede Darzalex-salg, der bliver solgt via Genmabs partner Janssen, på 432 mio. dollar.

Genmabs topchef, Jan van de Winkel, har flere gange udtalt, at man skal være påpasselig med at tolke Darzalex-tallene fra måned til måned, men i stedet se dem på kvartalsbasis.

/ritzau/FINANS