Genmab-aktien til tops efter stærke studiedata

Genmab stryger til tops i C20 Cap-indekset torsdag morgen som belønning for et succesrigt fase 3-studie med Darzalex til behandling af knoglemarvskræft.

Foto: NF. ARKIVFOTO.
Læs mere
Fold sammen

Aktien er åbnet med en stigning på 4,1 pct. til 894 kr.

I studiet har Darzalex nået det primære endemål i en kombinationsbehandling af patienter, der har modtaget én tidligere behandling mod deres knoglemarvskræft.

Darzalex markedsføres i forvejen til patienter, der har gennemgået mindst tre forskellige behandlingsforløb, og med studiet håber Genmab og partneren Janssen, at Darzalex på sigt godkendes til brug tidligere i behandlingsforløbet.- Hvis det kan blive godkendt til det, så vil det øge patientpopulationen - antallet af patienter, der får Darzalex - markant. Groft sagt er patientpopulationen vel tre fire gange større, hvis de lykkes, siger senioranalytiker i Sydbank Søren Løntoft Hansen.

Genmabs topchef Jan van de Winkel betegner resultaterne som et "home run".

- Nu skal Janssen i gang med at knuse data, hvilket vil kan tage nogle få måneder eller potentielt op til fire til seks måneder. For nu skal hver eneste patient screenes og karakteriseres omhyggeligt. Registreringsansøgningen kan så komme fire til seks måneder fra nu, hvorefter det vil være op til myndighederne, hvor hurtigt de vil træffe beslutning, og om de vil give det "priority review" (fremskyndet behandling, red.). Gør de det, kan indlægssedlen blive opdateret i begyndelsen af næste år, fortæller Jan van de Winkel.

/ritzau/FINANS