Genmab-aktie eksploderer efter godt nyt om kræftmiddel

Genmab annoncerer torsdag positive resultater fra fase 3-studiet Alcyone.

Foto: Genmab-PR Lars Møller

Genmab annoncerer torsdag positive foreløbige resultater fra fase 3-studiet Alcyone, der har kigget på Darzalex som førstelinjebehandling mod knoglemarvskræftformen multipel myelomatose.

Der er tale om et kombinationsstudie, hvor patienterne har modtaget Darzalex i kombination med Bortezomib, Melphalan og Prednisone, fortæller Genmab.

Studiet har sammenlignet behandlingen med Darzalex og de tre andre midler med behandling med de tre øvrige midler alene hos nyligt diagnosticerede patienter, der endnu ikke ses som kandidater til stamcelletransplantation.

Studiet mødte sit primære endepunkt ved at forlænge patienternes overlevelse uden forværring af sygdommen.

- Behandlingen med Daratumumab (Darzalex, red.) reducerede risikoen for fremskreden sygdom eller død med 50 pct. sammenlignet med de patienter, der ikke modtog Daratumumab, skriver Genmab i meddelelsen.

Sikkerhedsprofilen for Darzalex i kombination med de tre øvrige midler fra studiet viste sig desuden på linje med den allerede kendte sikkerhedsprofil for Genmabs middel.

- De foreløbige resultater fra Alcyone-studiet illustrerer endnu en gang potentialet i Daratumumab som behandling af multipel myelomatose i kombination med eksisterende behandlingsmuligheder. Vi er meget glade for resultatet af analysen i dette studie, som øger vores håb om, at Daratumumab potentielt kan blive den afgørende driver i en redefinering af kombinationsbehandlingen af multipel myelomatose, siger Jan van de Winkel, der er administrerende direktør hos Genmab, i meddelelsen.

Investorerne virker begejstrede efter offentliggørelsen af resultaterne, og Genmab-aktien stiger med 9 pct.

OPDATERES

Læs mere om Genmabs guldmiddel her./ritzau/FINANS