General Motors booster bundlinjen med over 150 procent

Der har været godt gang i bilsalget hos amerikanske General Motors i forsommeren, hvor kinesere og amerikanere har været flittigere købere, hvilket har løftet overskuddet med 157 pct. Bilfabrikanten opjusterer forventningerne til hele året.

General Motors kommer ud af andet kvartal med et overskud på bundlinjen på 2,9 mia. dollar, hvilket er en fremgang fra 1,1 mia. dollar i andet kvartal 2015, fremgår det af regnskabet, som er offentliggjort torsdag eftermiddag. Fold sammen
Læs mere
Foto: FRED THORNHILL
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

General Motors kommer ud af andet kvartal med et overskud på bundlinjen på 2,9 mia. dollar, hvilket er en fremgang fra 1,1 mia. dollar i andet kvartal 2015, fremgår det af regnskabet, som er offentliggjort torsdag eftermiddag.

Resultatet - som per aktie lyder på 1,86 dollar - var langt over det forventede, da aktieanalytikerne ifølge Bloomberg havde ventet et overskud på 1,52 dollar per aktie.

Salget lød på 42,4 mia. dollar i månederne april, maj og juni, og det var en fremgang fra 38,2 mia. dollar i samme periode sidste år. Det var samtidig omkring 3,5 mia. dollar højere, end analytikere adspurgt af Bloomberg havde forventet.

- Det var et fantastisk kvartal for GM. Vores resultater var skabt på baggrund af et stærkt detailsalg i USA, rekordsalg i Kina og fortsat fokus på at forbedre vores forretning i hele verden, siger Mary Barra, administrerende direktør for General Motors, i en kommentar til regnskabet.

I forbindelse med regnskabet opjusterer bilfabrikanten forventningerne til hele året og regner nu med en indtjening per aktie på 5,50-6,00 dollar per aktie. Tidligere ventede den amerikanske koncern et overskud på 5,25-5,75 dollar.

General Motors-aktien stiger med knap 6 pct. i formarkedet og har dermed udsigt til en positiv torsdag på aktiemarkedet.