General Electric vil rydde op i sin bestyrelse

General Electric vil rydde op i bestyrelsen, og flere af selskabets længerevarende bestyrelsesmedlemmer risikerer at miste deres poster. Oprydningen kommer i forbindelse med den nye direktørs, John Flannerys, plan om at strømline selskabet og skal være med til at sikre en bestyrelse, der støtter den nye plan.

Foto: STAFF. General Electric vil rydde op i bestyrelsen, og flere af selskabets længerevarende bestyrelsesmedlemmer risikerer at miste deres poster. Oprydningen kommer i forbindelse med den nye direktørs, John Flannerys (stående), plan om at strømline selskabet og skal være med til at sikre en bestyrelse, der støtter den nye plan.
Læs mere
Fold sammen

Det skriver The Wall Street Journal.

General Electrics direktør, John Flannery, sagde i sidste uge at han ville have en mindre bestyrelse, hvor nye medlemmer, der har bestemte kompetencer inden for den strømlining af selskabet, som John Flannery ønsker, skal tilføjes.

Samtidig har General Electric besluttet at halvere bestyrelsen, så de tilbagesiddende medlemmer skaber en samlet bestyrelse, der er mere på linje med den nye plan for selskabet. Bestyrelsen skal i alt tælle 12 medlemmer, hvorimod den nuværende bestyrelse består af 18, og derfor vil John Flannery altså tilføje 3 nye medlemmer til bestyrelsen.

Ifølge The Wall Street Journal, er beslutningen om at fjerne op til 9 siddende medlemmer usædvanlig, når det ikke kommer efter en proxy fight eller en fusion.

»Det er højst usandsynligt selv at bestyrelsesmedlemmer selv vil udstræde. Det er svært at pege på hvem der kommer til at forlade bestyrelsen,« siger Dennis Carey, der er vise-rekrutteringschef for Korn/Ferry, til The Wall Street Journal.

Det er endnu ikke besluttet hvilke medlemmer af bestyrelsen der ventes at blive »opsagt«.

/ritzau/FINANS