General Electric kræver milliarderstatning fra Danfoss

General Electric, GE, har købt kompressorer for over 6,25 mia. kr. i en handel, som Danfoss har været del af. Handlen er ifølge GE gennemført til ulovligt opskruede priser, og det får nu selskabet til at kræve, at Danfoss dækker tabet vedrørende købet.

Foto: Jens Nørgaard Larsen. General Electric sagsøger nu Danfoss og kræver en milliarderstatning.
Læs mere
Fold sammen

Priserne på kompressorerne er kunstigt høje som følge af det globale kompressorkartel, som Danfoss erkender at have været involveret i. Og i en skrivelse til retten i USA kræver GE nu Danfoss erstatningsansvarlig for hele det tab, GE angiveligt har lidt, selvom Danfoss kun har stået for en mindre del af leverancerne.

Det skriver Børsen.

- GE har indleveret et krav mod de sagsøgte Danfoss-selskaber og andre medlemmer af kompressorkartellet i et forsøg på at få erstattet den overpris, der er betalt på kompressorkøb for over en mia. dollar, skriver den amerikanske teknologikoncerns advokat Nathanial Wood i et dokument, som Børsen er i besiddelse af.

Danfoss blev for tre år siden idømt en bøde på hele 669 mio. kr. af EU-Kommissionen for at have deltaget i kompressorkartellet og har tidligere betalt 19 mio. kr. i forlig i et gruppesøgsmål, som GE også var med i.

Selskabet kæmper nu for at slippe for endnu en kæmpeerstatning og har i den forbindelse allerede brugt over 500.000 dollar på juridisk rådgivning i sagen mod GE.ø