General Electric hårdt ramt af global nedtur

Konglomeratet General Electric, der sælger alt fra elektriske pærer over røntgenapparater og finansielle produkter til atomkraftværker og jetmotorer, er blevet ramt lige i hovedet af den globale nedtur. Indtjeningen blev i andet kvartal næsten halveret.

Foto: Rebecca Cook / Reuters. Topchefen for General Electric, Jeffrey Immelt, skal forsøge at styre storkonglomeratet igennem følgerne af den globale afmatning.
Læs mere
Fold sammen
Selv om General Electric i årevis har været berømmet som verdens mest værdifulde og bedst ledede virksomhed, har det været umuligt for det vidtforgrenede selskab at undgå effekterne af afkølingen i den globale økonomi.

I andet kvartal faldt selskabets omsætning med 17 pct. til 39,1 milliarder dollar, eller 207 milliarder kr., mens resultatet fra den fortsættende virksomhed faldt med 47 pct. til 2,9 milliarder dollar. Det var dog lidt bedre end analytikerne på forhånd havde ventet.

General Electrics topchef, Jeffrey Immelt, forsøger at komme igennem problemerne ved at slanke koncernens problematiske finansdivision, og i stedet satse på øget salg og lavere omkostninger i de øvrige divisioner.

Hårdt ramt af finanskrisen
Investorerne elskede tidligere General Electric, men selskabet er blevet alvorligt ramt af finanskrisen på grund af stor nervøsitet over fremtiden for den store finansdivision GE Capital.

I marts kunne en General Electric-aktie købes for 5,73 dollar, hvilket er det laveste niveau siden slutningen af 1991, men siden er aktien mere end fordoblet til 12,40 dollar. Selskabets markedsværdi er dog fortsat under halvdelen af niveauet for et år siden.